Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ευχές Καλαφάτη-Κόπτση για τη νέα σχολική χρονιά - «Ξεκίνημα με πλήρη σύνθεση»

Ο υφυπουργός Εσωτερικών και ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας παρέστησαν στον αγιασμό και έστειλαν τις ευχές τους για τη νέα σχολική χρονιά.

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία για τη νέα σεζόν με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού, ενώ στη συνέχεια οι μαθητές μπήκαν στις αίθουσες και πήραν τα βιβλία. Από αύριο ξεκινούν κανονικά τα μαθήματα, όπως και η λειτουργία του διευρυμένου Ολοήμερου.

Στο 87ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης στην 25ης Μαρτίου παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους συνολικά 1.500.000 μαθητές σε όλη τη χώρα και τους περίπου 170.000 εκπαιδευτικούς.

«Είμαστε πανέτοιμοι, έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την όσον δυνατόν καλύτερη και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Τοποθέτησαμε άμεσα και πολύ πριν την έναρξη της σχολικής χρόνιας 40.000 επιπλέον εκπαιδευτικούς, είτε διορισμένους είτε ως αναπληρωτές. Τα βιβλία όλα είναι στη θέση τους. Ξεκινούμε με πλήρη σύνθεση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Αρχίζει μια σχολική χρονιά με τους υποστηρικτικούς θεσμούς για τους εκπαιδευτικούς, αλλά και για τους μαθητές με ένα ολοήμερο σχολείο έως τις 17.30, με νέα προγράμματα σπουδών. Ξεκινούμε με αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και της σχολικής μονάδας και αναδιαμορφωμουμε το σχολείο. Θέλουμε ένα σχολείο σύγχρονο, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών».

Αναφορικά με τα μέτρα επισήμανε ότι «ακούμε ευλαβικά και τηρούμε τις οδηγίες της επιτροπής των ειδικών. Τα μέτρα ως τώρα απέδωσαν με πολύ μικρή διασπορά. Ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλά, είμαστε εδώ για ό,τι χρειαστεί και έτοιμοι να αλλάξουμε οτιδήποτε κριθεί απαραίτητο».

Ο υφυπουργός εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ευχήθηκε μια καλή σχολική χρονιά που όπως είπε για φέτος είναι απελευθερωμένη από την πίεση της πανδημίας. Ερωτώμενος για τη σχολική στέγη ανέφερε ότι «τα πράγματα πάνε πάρα πολύ καλά», ωστόσο «όπως σημείωσε και ο κ. Κόπτσης αν υπάρξουν ζητήματα που χρήζουν βελτίωσης κατευθείαν θα επεμβαίνουμε».