Skip to main content

Με 80 εκχιονιστικά μηχανήματα περιμένουν τη Μήδεια στη Δυτική Μακεδονία

Οι χιονοπτώσεις θα κορυφωθούν το βράδυ του Σαββάτου έως το απόγευμα της Κυριακής, ενώ από τη Δευτέρα θα επικρατήσει ολικός παγετός για πέντε ημέρες.

Ογδόντα εκχιονιστικά μηχανήματα παντός τύπου είναι σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το νέο ισχυρό κύμα χιονοπτώσεων, που αναμένεται να εκδηλωθεί από το μεσημέρι του Σαββάτου σε όλη τη δυτική Μακεδονία.

Σε ευρεία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με συμμετοχή εκπροσώπων της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, των αντιπεριφερειαρχών και της Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, συμφωνήθηκε ότι ο στόλος του συνόλου των εκχιονιστικών μηχανημάτων της Περιφέρειας, από το μεσημέρι του Σαββάτου θα βρίσκεται διάσπαρτος σε όλο το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο για να αντιμετωπίσει την επέλαση του χιονιά.

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης σημείωσε ότι «οι χιονοπτώσεις θα κορυφωθούν το βράδυ του Σαββάτου έως το απόγευμα της Κυριακής, ενώ από τη Δευτέρα και για 5 ημέρες θα επικρατήσουν συνθήκες ολικού παγετού».

Ο κ. Ασλανίδης συστήνει στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να έχουν στα οχήματά τους αντιολισθητικές αλυσίδες ή ειδικά ελαστικά χιονιού και να ακολουθούν τις οδηγίες και ανακοινώσεις της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως είπε, «είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων για την υποστήριξη και την προσφορά κάθε βοήθειας που θα χρειαστούν οι κτηνοτροφικές μονάδες», που συνήθως βρίσκονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ