Skip to main content

Με αυξημένη συμμετοχή ο πανελλήνιος μουσικός διαγωνισμός της ΧΑΝΘ

Έλαβε μέρος στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και συμμετείχαν παιδιά από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον 1ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Τάσος Παππάς» 2019, για παιδιά και νέους ηλικίας μέχρι 25 ετών διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη ο Τομέας Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Χ.Α.Ν.Θ., σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολεγίου Ανατόλια και του Μουσικού Οίκου Μαυρομουστάκη (Ντο Ρε Μι).

Ο διαγωνισμός έλαβε μέρος στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης στις  1-3 Μαρτίου και οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία: 76 παιδιά με όργανο (πιάνο, βιολί, βιολοντσέλο, φλάουτο, φαγκότο, άρπα) και 6 χορωδίες. Οι συμμετοχές ήταν απ’ όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο.



Η Κριτική Επιτροπή αποτελούνταν από καταξιωμένους μουσικούς της πόλης, ενώ το επίπεδο των διαγωνιζόμενων ήταν εξαιρετικά υψηλό, εφάμιλλο με διεθνείς αντίστοιχους διαγωνισμούς, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΧΑΝΘ και τονίζει πως επιθυμία όλων, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε, είναι να καθιερωθεί ο Μουσικός Διαγωνισμός «Τάσος Παππάς» ως θεσμός στην πόλη.