Skip to main content

Με αλφαβητική σειρά σήμερα η καταβολή των συντάξεων (φωτο)

Με αλφαβητική σειρά θα εξυπηρετηθούν στα υποκαταστήματα των τραπεζών που ανοίγουν για να πληρωθούν περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι.

Με αλφαβητική σειρά θα εξυπηρετηθούν στα υποκαταστήματα των τραπεζών που ανοίγουν για να πληρωθούν περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν χρεωστική κάρτα ή κάρτα ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ και οι οποίοι θα πρέπει να περάσουν από το γκισέ.

Εξαίρεση η Τράπεζα Πειραιώς που ανακοίνωσε ότι η εξυπηρέτηση θα γίνει με σειρά προτεραιότητας. Νωρίς το πρωί και η τράπεζα Eurobank ανακοίνωσε ότι δεν τηρείται η αλφαβητική σειρά. 

Ήδη από νωρίς το πρωί σχεδόν σε όλα τα υποκαταστήματα παρατηρούνται ουρές από συνταξιούχους που περιμένουν μετά από τρεις ημέρες να σηκώσουν τα 120 ευρώ, το όριο ανάληψης για αυτή την εβδομάδα, δηλαδή, που αποφασίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών για τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ΑΤΜ ή χρεωστικές.



Όπως έγινε γνωστό μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας οι περίπου 1 εκατ. συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη μέσω της ΕΤΕ θα εξυπηρετηθούν ως εξής:

Επώνυμο  Ημερομηνία εξυπηρέτησης
Α - Ι Τετάρτη 1.7.2015
Κ - Μ Πέμπτη 2.7.2015
Ν - Ω Παρασκευή 3.7.2015

Στο μεταξύ, οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και αυτές μισές θα πιστωθούν μετά τις 11 το πρωί, ενώ σύγχυση επικρατεί σχετικά με το αν έχουν καταβληθεί ή όχι οι συντάξεις του ΤΑΠ-ΟΤΕ.

Δείτε ποια υποκαταστήματα είναι ανοιχτά για την καταβολή των συντάξεων εδώ. Σήμερα το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα και τη λίστα με τις συνεταιριστικές τράπεζες, για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων.