Skip to main content

Με ανεξαρτητοποίηση απείλησε ο Κούλογλου– Σε ρόλο πυροσβέστη ο Τσίπρας

Tο «άδειασμα» του Στέλιου Κούλογλου στον Δημήτρη Παπαδημούλη για την υπόθεση του «πόθεν έσχες». Η στάση του Αλέξη Τσίπρα και η συνάντηση με Κούλογλου

«Φωτιά» πήγε να ανάψει στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Στέλιος Κούλογλου βρέθηκε ένα βήμα πριν από την έξοδό του από την ευρωομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ρόλο πυροσβέστη ανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σε συνάντηση που είχε με τον κ. Κούλογλου, το τριήμερο, στην Αίγινα, ζήτησε από τον ευρωβουλευτή να μην προχωρήσει σε κάποια κίνηση που θα δημιουργήσει εσωτερικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το θέμα προέκυψε, όπως μεταδίδει το iefimerida.gr μετά το «άδειασμα» του Στέλιου Κούλογλου στον Δημήτρη Παπαδημούλη για την υπόθεση του «πόθεν έσχες». Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ευθαρσώς τη διαφωνία του με τους χειρισμούς του κ. Παπαδημούλη. «Δεν μπορεί η Αριστερά να επικαλείται τις ατασθαλίες της Δεξιάς, να λέει δηλαδή ότι ο τάδε υπουργός ζητάει πάρα πολλά ή ότι το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη δεν είναι καθαρό και τα λοιπά. Δεν μπορεί να πάμε στη λογική το μη χείρον βέλτιστον και το άλλο θέμα είναι ότι στην Αριστερά έχει ξεκαθαρίσει, ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό», υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναφορά του Στέλιου Κούλογλου προκάλεσε την έντονη ενόχληση του Δημήτρη Παπαδημούλη αλλά και άλλων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τόσο ο Νίκος Φίλης όσο και ο Παύλος Πολάκης «κάλυψαν» τον Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέλιος Κούλογλου μετέφερε τη δική του δυσφορία για την υπόθεση στον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας, μάλιστα, να παυθεί ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τη θέση του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει δημόσια τη δυσφορία του για το θέμα, το αίτημα του κ. Κούλογλου δεν έγινε δεκτό, καθώς ο κ. Παπαδημούλης είναι ο παλαιότερος ευρωβουλευτής του κόμματος, διαθέτει ισχυρές διασυνδέσεις εντός του ευρωκοινοβουλίου. Παράλληλα, κανείς άλλος από τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές δεν έθεσε αντίστοιχο αίτημα.

Το ραντεβού Τσίπρα - Κούλογλου στην Αίγινα

Οι σχέσεις του Στέλιου Κούλογλου με την υπόλοιπη ευρωομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασαν στο «ναδίρ», με αποτέλεσμα ο ίδιος να μην υπογράψει την ερώτηση της ευρωομάδας για την απευθείας ανάθεση από το υπουργείο Τουρισμού στην Marketing Greece της διαφημιστικής καμπάνιας του ελληνικού τουρισμού.

Η πρωτοβουλία για την ερώτηση ανήκει στην Έλενα Κουντουρά και η απουσία της υπογραφής του κ. Κούλογλου αποτέλεσε ισχυρή ένδειξη ότι επίκειται η ανεξαρτητοποίησή του.

Τελικά, στο ραντεβού Τσίπρα – Κούλογλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έπεισε τον ευρωβουλευτή να μην προχωρήσει στην ανεξαρτητοποίησή του, καθώς εκτιμήθηκε ότι αυτό θα δημιουργούσε εσωτερικές αναταράξεις σε μια περίοδο που η Κουμουνδούρου προσπαθεί να βρει τον αντιπολιτευτικό της βηματισμό. Για αυτό τον λόγο ο Στέλιος Κούλογλου προχώρησε, σήμερα, στη σχετική δήλωση στο CNN Greece: «Δεν έχω καμία πρόθεση, ειδικά αυτή τη στιγμή, να αποχωρήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο δεν έχω πολιτικές διαφωνίες. Ούτε θέλω να βάλω εμπόδια στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να δημιουργήσει μια μεγάλη αριστερή και προοδευτική παράταξη».