Skip to main content

Air France: Συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Παρίσι με απευθείας πτήση

Τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις της Air France θα συνδέουν απευθείας το Παρίσι με τη Θεσσαλονίκη - Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια.

Ξεκινώντας από τις 15 Ιουλίου, η Air France θα συνδέει με απευθείας πτήση το Παρίσι με τη Θεσσαλονίκη, προσφέροντας τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις. Το δρομολόγιο είχε ενταχθεί στον θερινό πρόγραμμα του 2020 ήδη από τις αρχές του έτους και η ισχύς του θα είναι έως 30 Αυγούστου.

Τo δρομολόγιo (σε τοπικές ώρες)

Θεσσαλονίκη: 3 εβδομαδιαίες πτήσεις (Τετάρτη – Πέμπτη – Σάββατο) από 15 Ιουλίου έως 29 Αυγούστου 2020

Αναχώρηση από το Παρίσι: 07:10 / άφιξη 11:10

Αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη: 12:20 / άφιξη 14:30

Το νέο αυτό δρομολόγιο έχει ήδη ενταχθεί στα συστήματα κρατήσεων και οι επιβάτες μπορούν να κάνουν τις κρατήσεις τους μέσα από τo site airfrance.gr είτε μέσω τουριστικών γραφείων.

Με αφορμή την επανέναρξη του δρομολογίου Θεσσαλονίκη-Παρίσι από την Air France, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece κ. Γιώργος Βήλος, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά την απόφαση του ομίλου Air France-KLM να συνδέσει και πάλι τη Θεσσαλονίκη με το Παρίσι σε μια περίοδο μάλιστα που χαρακτηρίζεται από συνθήκες πρωτοφανούς δυσκολίας λόγω της πανδημίας Covid-19. Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι η δυναμική της αγοράς, το πολυσχιδές τουριστικό προφίλ της πόλης και οι προοπτικές ανάπτυξής της είναι παράμετροι που θα συμβάλλουν στην επιτυχία του εγχειρήματος, δικαιώνοντας την απόφαση της Air-France να επενδύσει στην συγκεκριμένη αγορά. Η Fraport Greece θα υποστηρίξει με συνέπεια και στενή συνεργασία την παρουσία του ομίλου Air France-KLM στα αεροδρόμια της, προσφέροντας ένα άρτιο επιχειρησιακό περιβάλλον».

Ο περιφερειακός διευθυντής του ομίλου Air France-KLM στην Αθήνα Γιάννης Πανταζόπουλος δήλωσε: «Η επαναφορά της πτήσης προς την Θεσσαλονίκη μας κάνει πολύ περήφανους, ενώ επιβεβαιώνει την σημασία της Ελληνικής αγοράς για τον όμιλο Air France - KLM. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για εξασφαλιστούν τα υψηλότερα επίπεδα υγείας και ασφάλειας και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την έναρξη των ταξιδιών. Ο όμιλος Air France - KLM έχει πολλά χρόνια παρουσία στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας τον ελληνικό τουρισμό, την επιχειρηματική και εμπορική κίνηση μεταξύ των χωρών».

Λήψη μέτρων προστασίας

Σύμφωνα με τις οδηγίες, από τις 11 Μαΐου όλοι οι επιβάτες της Air France είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους. H εταιρία εφαρμόζει σταδιακά θερμομέτρηση κατά την αναχώρηση όλων των πτήσεών της, ενώ παράλληλα εφαρμόζεται η τήρηση αποστάσεων επί του αεροσκάφους, όπου είναι εφικτό. Στα αεροσκάφη έχουν ενισχυθεί οι καθημερινές διαδικασίες καθαρισμού και έχουν καθιερωθεί νέες για την περιοδική απολύμανσή τους. Τέλος, το σύστημα ανακύκλωσης του αέρα στα αεροσκάφη με τα ειδικά φίλτρα HEPA διασφαλίζει ότι ο αέρας της καμπίνας εναρμονίζεται με τα πρότυπα υγιεινής και ποιότητας. Δείτε όλα τα μέτρα που εφαρμόζει η Air France στο airfrance.gr.

Ενημέρωση για τους κατόχους καρτών μιλίων Flying Blue

Για όλα τα μέλη Flying Blue, το Elite status θα διατηρηθεί έως τον Φεβρουάριο του 2021

Για τα μέλη επιπέδου Explorer, η λήξη των μιλίων μεταφέρεται για τις 31 Δεκεμβρίου. Για τα μέλη Elite, τα μίλια δεν λήγουν ποτέ. Περισσότερα νέα και λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα Flying Blue θα βρείτε στο https://www.flyingblue.com/en/news/coronavirus-updates

Το πρόγραμμα Flying Blue προσφέρει σε όλα τα μέλη διπλασιασμό των μιλίων και διπλά XP/UXP σε όλες τις πτήσεις Air France και KLM που είναι στο πρόγραμμα, για το διάστημα μεταξύ 13 Ιουλίου και 31 Δεκεμβρίου 2020.

Σε όλα τα δρομολόγια ενδέχεται να γίνουν αλλαγές εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβάλλονται από την κάθε κυβέρνηση ή/και τις διεθνείς αρχές. Οι επιβάτες θα πρέπει να ενημερώνονται για τις πτήσεις τους στο airfrance.gr