Skip to main content

Με απόφαση του Μαξίμου, η Ελλάδα «επανατοποθετείται»

Από το Μαξίμου επιδιώκεται ήδη καλύτερη και μεγαλύτερη «τριβή» και με τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης για να διαδοθεί ότι η Ελλάδα είναι η χώρα της ασφάλειας.

Ζητείται επειγόντως επανατοποθέτηση της χώρας στο διεθνές περιβάλλον. Και στο Μέγαρο Μαξίμου, απ' ό,τι μαθαίνουμε, η μια σύσκεψη διαδέχεται την άλλη, αναφορικά με το θέμα, καθώς επιβάλλεται άμεσα να βρεθεί μια λύση, που θα βοηθήσει στην βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας, διεθνώς. Ως γνωστόν, πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια έχει αναλάβει ο Στηβ Βρανάκης, πρώην στέλεχος της Google και νυν σύμβουλος του πρωθυπουργού, αλλά δεν θα είναι μόνος. Μαζί του θα δουλεύει ολόκληρη ομάδα κυβερνητικών στελεχών, καθώς και μια πλειάδα συμβούλων.

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, επιδιώκεται ήδη καλύτερη και μεγαλύτερη «τριβή» και με τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης. Κι αυτό γιατί θεωρούνται ο καλύτερος αγωγός για να μπορέσει η Αθήνα να επικοινωνήσει το νέο βασικό μήνυμα της: Ελλάδα, η χώρα της ασφάλειας. Γι΄ αυτό και θα οργανωθούν μεγάλες αποστολές, τις επόμενες εβδομάδες, από την Ευρώπη, αλλά και την Αμερική.

Στο μεταξύ, ο στόχος για την τουριστική σεζόν που ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση είναι το 40% του περσινού τζίρου. Στο Μαξίμου δεν τον θεωρούν ακατόρθωτο. Γι αυτό πήραν την ρίσκυ απόφαση να μην προβλέπονται υποχρεωτικά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στα ελληνικά αεροδρόμια για το καλοκαίρι.

Η option που έχει μπει, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί, είναι ότι αν σημειωθεί αυξημένο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού μέσα στον Ιούνιο, η στρατηγική των τεστ στα αεροδρόμια θα αλλάξει. Προς το αυστηρότερο. Κι εννοείται πως ό,τι ανακοινώθηκε προ μηνός περίπου, είχε και το πράσινο φως των λοιμωξιολόγων – συμβούλων του πρωθυπουργού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στοιχεία που εξέτασαν για να δώσουν το ok ήταν αυτά των 20 πτήσεων εξωτερικού που έφτασαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τις τελευταίες 15 μέρες πριν την άρση της καραντίνας. Ολοι οι επιβάτες τους υποβλήθηκαν σε τεστ και μόνο ένα βγήκε θετικό.