Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Κορωνοϊός: Κλείνει το Σέιχ Σου με απόφαση Τζιτζικώστα

Η μεγάλη συγκέντρωση πολιτών σήμερα στο περιαστικό δάσος οδήγησε τον περιφερειάρχη να λάβει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας «για όσο χρειαστεί».

Σε καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, το Σέιχ Σου, για πολίτες και οχήματα, πέραν των κρατικών και υπηρεσιακών, προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η μεγάλη συγκέντρωση πολιτών που παρατηρείται σήμερα στο περιαστικό δάσος είτε για λόγους άθλησης, είτε για λόγους ψυχαγωγίας, οδήγησε τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στην άμεση απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ήδη έχει ειδοποιηθεί η Ελληνική Αστυνομία, ώστε να απομακρυνθούν όλοι όσοι βρίσκονται στο περιαστικό δάσος, το οποίο θα μείνει κλειστό για όλους τους πολίτες επ' αόριστον.

Για όσο διάστημα παραμείνει κλειστο το Σέιχ Σου θα επιτρέπεται μόνο η είσοδος κρατικών οχημάτων και υπηρεσιών (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Δασαρχείο κτλ.).

Ο κ. Τζιτζικώστας που ενημερώθηκε για τη μεγάλη προσέλευση κοινού στο Σέιχ Σου, αποφάσισε να κλείσει το περιαστικό δάσος, προκειμένου να μην πάνε στο... βρόντο όλα τα προληπτικά μέτρα που πασχίζουν εδώ και πολλές μέρες να εφαρμόσουν οι αρμόδιες αρχές και η κυβέρνηση.

«Παρά τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, παρά τις οδηγίες που έχουμε δώσει για αποφυγή των περιττών μετακινήσεων ορισμένοι επιμένουν εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού να συμπεριφέρονται αντικοινωνικά. Είναι χρέος μας να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και να αποτρέψουμε με κάθε μέσο την εξάπλωση του κορονοϊού. Σήμερα Κυριακή καταγράφεται μαζική συγκέντρωση πολιτών στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, αυξάνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Αποφάσισα να απαγορεύσω την κυκλοφορία στο Σέιχ Σου για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να μην επιτρέψουμε τη διάδοση του κορονοϊού. Το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας και θα αστυνομεύεται διαρκώς για όσο διάστημα χρειαστεί. Απευθύνω εκ νέου έκκληση προς όλους για παραμονή στο σπίτι. Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Μένουμε σπίτι», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Παράλληλα, το drone της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Παρασκευή συνεχίζει να πετά στην παραλιακή ζώνη της Θεσσαλονίκης, προτρέποντας τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους, να τηρούν τα προληπτικά μέτρα και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ιδίων και των υπολοίπων.

Το drone πετάει καθημερινά από την Παρασκευή, χτες Σάββατο και σήμερα από το πρωί μέχρι τις 14.00’, ενώ οι απογευματινές πτήσεις ξεκινούν στις 17.30’ σήμερα, με σημείο έναρξης το Λευκό Πύργο.