Skip to main content

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street λόγω... απομάκρυνσης Τίλερσον

Οι επενδυτές είδαν αρχικά την απόλυση του Τίλερσον ως ένδειξη ότι μπορεί να μην υπάρξει συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Έκλεισε με απώλειες σήμερα η Wall Street, όπως και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια νωρίτερα, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στην απομάκρυνση του υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Πτωτικά κινήθηκαν, επίσης, η ισοτιμία του δολαρίου και οι τιμές του πετρελαίου.

Μάλιστα, ο Dow Jones υποχώρησε 0,68% στις 25.007,03 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν απώλειες 0,64% και 1,02%, αντίστοιχα.

Εξάλλου, η πτώση των τεχνολογικών μετοχών καθοδήγησε την αγορά, με αιχμή τις απώλειες πάνω από 1% των μετοχών της Microsoft, της Facebook και της Alphabet. Oι πετρελαϊκές μετοχές επηρεάσθηκαν από την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου έως και 1,8%, λόγω των ανησυχιών για την αυξανόμενη αμερικανική παραγωγή, αν και στη συνέχεια ανέκτησαν μέρος των απωλειών.

Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρούσε 1,35% στα 60,53 δολάρια το βαρέλι και του μπρεντ κατά 0,85% στα 64,40 δολάρια.

Σημειώνεται ότι οι επενδυτές είδαν αρχικά την απόλυση του Τίλερσον ως ένδειξη ότι μπορεί να μην υπάρξει συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, κάτι που θα περιόριζε την παραγωγή πετρελαίου της χώρας και θα στήριζε τις τιμές.