Skip to main content

Με το απολυτίκιο του πολιούχου Αγ. Δημητρίου η υποδοχή Μητσοτάκη στη ΔΕΘ (vid)

Λίγο μετά τις 10 το πρωί έφτασε στην Πύλη Συντριβανίου του εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Έφτασε στη ΔΕΘ λίγο μετά τις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ως είθισται, τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε στην πύλη Σιντριβανίου η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Χαίρομαι που είμαι ξανά εδώ», είπε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της ΔΕΘ, Τάσο Τζήκα, κατά την άφιξή του.

Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε την τελετή αγιασμού από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ο οποίος έψαλε το απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

 

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τους διοικούντες του εκθεσιακού φορέα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια θα κάνει την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα της 85ης διοργάνωσης, που είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα.

Νωρίτερα σήμερα, στις 9:30, ο πρωθυπουργός απηύθυνε χαιρετισμό Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (KEEE).

Απόψε στις 20:00 είναι προγραμματισμένη η ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», με τον αριθμό των παρισταμένων να είναι περιορισμένος, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό (υπολογίζεται η παρουσία όχι άνω των 600 ατόμων).

Την Κυριακή η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έχει προγραμματιστεί για τις 13:00.