Skip to main content

Με αραβικά χαλιά στον Λευκό Πύργο η υποδοχή του σκάφους από το Κατάρ

Τα χαλιά, τα οποία έχουν υφανθεί στοι χέρι στο Κατάρ έχουν στρωθεί για την υποδοψή του 40μετρου παραδοσιακού σκάφους από το Κατάρ.

Κόκκινα αραβικά χαλιά έχουν στρώσει μπροστά στο Βασιλικό Θέατρο για την υποδοχή του 40μετρου παραδοσιακού σκάφους από το Κατάρ που «δένει» σήμερα το απόγευμα στη Νέα Παραλία.

Τα χαλιά, τα οποία έχουν υφανθεί στοι χέρι στο Κατάρ, συνθέτουν την εικόνα ενός παραδοσιακού σαλονιού φιλοξενίας ενώ στο σημείο έχει τοποθετηθεί και ένα πανό στο οποίο αναγράφεται «Επισκεφθείτε το Κατάρ».

Το σκάφος που καταφτάνει εντός ολίγου στη Θεσσαλονίκη είναι το εντυπωσιακό Al Mubaraki, το οποίο υλοποιεί μέσω του Πολιτιστικού Οργανισμού του Kατάρ -"Κatara"- ένα διετές ταξίδι προώθησης της διεθνούς διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIFA 2022, σε χώρες του Αραβικού κόλπου, του Ινδικού Ωκεανού και της Μεσογείου.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, όπου θα μείνει για δύο ημέρες, θα κάνει στάση στην Αθήνα και τη Μύκονο, όπως τόνισε ο πρέσβης του Καταρ σττην Αθήνα, Abdulaziz Al-Naama.
Το καράβι συμβολίζει μεταξύ άλλων τη διατήρηση της Καταριανης ναυτικής παράδοσης. Το ταξίδι του έχει ξεκινήσει απο την Κωνσταντινούπολη και μετά την Ελλάδα θα συνεχίσει για Αλβανία και Κροατία. Από εκει θα σαλπάρει για Γένοβα, Μοντέλο Κάρλο, Νίκαια, Μασσαλια, Βαρκελώνη, Τανγκερη, Αλγέρι και Τύνιδα, ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι δυο περίπου ετών το 2021.