Skip to main content

Ανατροπή για Ρώσους τουρίστες: Υποχρεωτικό αρνητικό τεστ και για εμβολιασμένους

Όλοι οι ταξιδιώτες οι οποίοι φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test.

Τροποποιείται η πολιτική αφίξεων από τη Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού με γνώμονα την υγειονομική ασφάλεια των τουριστών, των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού καθώς και των πολιτών.

Συγκεκριμένα, λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δ του SARS-CoV-2 στη Ρωσία, από τις 30 Ιουνίου 2021 και εξής όλοι οι ταξιδιώτες οι οποίοι φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test.

Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους τουρίστες από τη Ρωσία, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες από τη Ρωσία θα υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Στο σχετικό ΦΕΚ που αφορά τη Ρωσική Ομοσπονδία τονίζεται επιπροσθέτως πως ειδικώς οι μόνιμοι κάτοικοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας εισέρχονται στη Χώρα υπό τις εξής προϋποθέσεις:

να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο
με τη μέθοδο PCR για COVID-19 ή σε έλεγχο
με rapid test
να διαγιγνώσκονται αρνητικοί σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ή έλεγχο με rapid test στα σημεία εισόδου στη χώρα, εφαρμοζομένων αναλογικώς ως προς τα κλιμάκια ελέγχου, την παραμονή σε χώρο της πύλης ελέγχου μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος του ελέγχου και τον υποχρεωτικό προσωρινό περιορισμό σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος του ελέγχου

 Δείτε τη σχετική ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ΕΔΩ.