Skip to main content

Με άρωμα εσωκομματικών εκλογών η Φώφη Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη (vid)

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισκέφθηκε τα νέα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη επί της οδού Ολυμπίου Διαμαντή.

Για καλλιέργεια εφησυχασμού στους πολίτες «μέσω προπαγάνδας» κατηγόρησε την κυβέρνηση από τη Θεσσαλονίκη η προεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματα.

Η κ. Γεννηματα, που επισκέφθηκε τα νέα γραφεία του κόμματος στην πόλη στην οδό Ολύμπιου Διαμαντη, επισήμανε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα το ΚΙΝΑΛ ξεκινά καμπάνια για την εντατικοποίηση των εμβολιασμών στους πολίτες, δίνοντας έμφαση στου νέους.

Για την καμπάνια, που θα πραγματοποιηθεί κυρίως μέσω των social media, η κ. Γεννηματα κάλεσε τα μέλη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη να ειναι σε εγρήγορση.

Παράλληλα, εξαπέλυσε και προσωπική επίθεση κατα του Κυριάκου Μητσοτακη λέγοντας πως όταν η ίδια έθιξε το θέμα της νέας έξαρσης κρουσμάτων και της αργής πορείας των εμβολιασμών, ο πρωθυπουργός απάντησε πως θα ασχοληθεί με το ζήτημα των Σεπτέμβριο. «Όλοι βλεπουμε ότι ο Σεπτέμβριος ειναι μακριά», ανέφερε με νόημα η προεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Η κ. Γεννηματά βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, συνοδευόμενη από τους στενούς συνεργάτες της (Χριστοδουλάκη, Χρηστίδη, Όθωνα, Πρωτόπαππα). Το μεσημέρι της Τετάρτης επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου την υποδέχθηκαν ο νυν και ο τέως πρόεδρος, Χάρης Κυπριανίδης και Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και συμμετείχε σε σύσκεψη με συνδικαλιστικά στελέχη. Το βράδυ βρέθηκε σε στέκι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενη και από τον βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης Γιώργο Αρβανιτίδη, όπου είχε συνάντηση με νεολαίους με τους οποίους παρακολούθησε και τον ημιτελικό του Euro 2020. Το επίσημο πρόγραμμα της προέδρου του ΚΙΝΑΛ κλείνει απόψε στις 8 το βράδυ με ομιλία της στην πρώτη προβλήτα, στο λιμάνι.

Στο περιθώριο του επίσημου προγράμματός της η κ. Γεννηματά είχε αρκετές κατ' ιδία συναντήσεις, στο ξενοδοχείο της δυτικής Θεσσαλονίκης όπου διαμένει, με διάφορα κομματικά και συνδικαλιστικά στελέχη, οι οποίες προφανώς σχετίζονται και με τις εσωκομματικές εκλογές που πρόκειται να γίνουν στο ΚΙΝΑΛ προς το τέλος του έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος του κόμματος είδε στελέχη από τον κλάδο των δασκάλων, ενώ απόψε, μετά την ομιλία, έχει προγραμματίσει συνάντηση με στελέχη από τον κλάδο των υγειονομικών. Παράλληλα, πραγματοποιεί συναντήσεις και με κομματικά στελέχη τα οποία στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές το 2017 είχαν υποστηρίξει την υποψηφιότητά της. Πάντως, ορισμένα από αυτά τα στελέχη εμφανίζονται τώρα αποστασιοποιημένα και απρόθυμα να παράσχουν νέα στήριξη, κυρίως λόγω της απογοήτευσής τους από τη δημοσκοπική στασιμότητα την οποία παρουσιάζει το ΚΙΝΑΛ.