Skip to main content

Με βαριές κατηγορίες προφυλακίστηκαν οι τέσσερις της γιάφκας

Η αστυνομία θεωρεί ότι κρατά τα βασικά στελέχη της οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς. Τώρα ερευνάται η σχέση τους με άλλες ομάδες. Καταζητούνται ακόμη έξι άτομα.
Με βαριές κατηγορίες, μετά την ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε, κρατούνται οι τέσσερις νεαροί (τρεις άντρες και μία γυναίκα), που σχετίζονται με τη γιάφκα στο Χαλάνδρι. Θα απολογηθούν την Τρίτη, όπως ζήτησαν.

Συγκεκριμένα στους νεαρούς ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών και έκρηξη.

Αστυνομικές πηγές επιμένουν ότι οι αρχές θεωρούν πως έχουν συλλάβει τον βασικό εκτελεστικό πυρήνα της οργάνωσης "Συνομωσία πυρήνων της Φωτιάς - Φράξια Μηδενιστών". Αυτό που τους απασχολεί τώρα είναι εάν μπορούν να συνδέσουν τους συλληφθέντες με τα μέλη άλλων οργανώσεων, με πιο "πλούσια" δράση. Σύμφωνα με στοιχεία καταζητούνται ακόμη έξι άτομα από τις αρχές, πέντρε άντρες και μια γυναίκα.

Όπως προκύπτει, οι βόμβες στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, Παναγιώτη Χηνοφώτη, στις 12 Ιουλίου, στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, στις 2 Σεπτεμβρίου και στο σπίτι της Λούκας Κατσέλη, έχουν ακριβώς ίδια συνδεσμολογία και υλικά.

Παράλληλα, βρέθηκαν αποτυπώματα που «δένουν» έναν εκ των δραστών με την επίθεση στη Μητρόπολη Πειραιά ενώ εκτιμάται ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται και άλλα άτομα.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε ότι η βόμβα στο σπίτι της Λούκας Κατσέλη ήταν πανομοιότυπη με αυτή που βρέθηκε στη γιάφκα του Χαλανδρίου. Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για τη βομβιστική ενέργεια στο σπίτι του κ. Χηνοφώτη είχε αναλάβει η οργάνωση "Συνομωσία πυρήνων της Φωτιάς - Φράξια Μηδενιστών". Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την αρχική εκτίμηση των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής ότι η γιάφκα ανήκε στην συγκεκριμένη οργάνωση, όπως τονίζεται.