Skip to main content

Τα νεότερα για την κατάσταση υγείας του Φάνη Χριστοδούλου - Μεταφέρεται με C-130

Σύμφωνα με πληροφορίες ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας από το ατύχημα υπέστη κατάγματα σε ώμο και γόνατο, ενώ φέρει και εξωτερικό χτύπημα στο κεφάλι

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η αεροδιακομιδή με αεροπλάνο C-130 του «μπέμπη» της ελληνικής καλαθοσφαίρισης Φάνη Χριστοδούλου στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι ο Φάνης Χριστοδούλου νωρίς το πρωί ενεπλάκη με την μηχανή του σε τροχαίο ατύχημα στον περιφερειακό δρόμο της Νάουσας.

Διαβάστε: Σοβαρό τροχαίο για τον Φάνη Χριστιδούλου στην Πάρο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας από το ατύχημα υπέστη κατάγματα σε ώμο και γόνατο, ενώ φέρει και εξωτερικό χτύπημα στο κεφάλι. Παράλληλα έχει κάνει πνευμονοθώρακα για τον οποίο ο γιατρός των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ προέβη σε παροχέτευση θωρακικής κοιλότητας, ώστε να πραγματοποιηθεί η αεροδιακομιδή με ασφάλεια για την ασφάλεια του ασθενούς.

Τα χτυπήματα σε συνδυασμό με το γεγονός πως το κέντρο υγείας του νησιού δεν διαθέτει αξονικό τομογράφο έκριναν απαραίτητη την μεταφορά του σε νοσοκομείο για περισσότερες εξετάσεις. Έτσι λοιπόν ο Φάνης Χριστοδούλου μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας θα οδηγηθεί για νοσηλεία στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr η Μαρία Κουτσονικολή πρόεδρος Κέντρου Υγείας Πάρου η κλινική του εικόνα είναι αρκετά καλή, ενώ ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας έχει κάταγμα στο ώμο.

«Περιμένουμε να γίνει η διακομιδή με το C-130. Επειδή είναι τροχαίο και εμείς εδώ δεν διαθέτουμε αξονικό τομογράφο για να κάνουμε περαιτέρω εξετάσεις κρίνεται απαραίτητη η μεταφορά του. Τα χτυπήματα που φέρει ο Φάνης Χριστοδούλου απαιτούν την μεταφορά του, έχει σπάσει τον ώμο του, έχει εξωτερικό τραύμα στο κεφάλι. Έχει τις αισθήσεις του κανονικά, το οξυγόνο του είναι σε εξαιρετικά επίπεδα, απλά επειδή είχε περάσει κι ένα επεισόδιο με την καρδιά του πριν μήνες, γι αυτό καλό είναι να του γίνει επιπλέον έλεγχος. Η κλινική του εικόνα είναι καλή απλά καλούμαστε να ακολουθήσουμε όλα τα πρωτόκολλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το τροχαίο όπως επιβεβαίωσε νωρίτερα και άτομο από το περιβάλλον του μπασκετμπολίστα συνέβη στον περιφερειακό δρόμο της Νάουσας. «Έχει χτυπήσει, είναι αλήθεια. Όπως έμαθα, το ατύχημα πρέπει να συνέβη γύρω στις 9:30. Με ενημέρωσαν οι δικοί του πως χτύπησε με την μηχανή. Κάποιον πήγε ν αποφύγει και έπεσε. Πρέπει να έχει χτυπήσει στο κεφάλι και στα πλευρά αλλά απ ότι μου είπαν έχει τις αισθήσεις του δεν γνωρίζω περισσότερα και πως έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού. Στη Νάουσα έγινε το ατύχημα στον περιφερειακό δρόμο. Έβγαινε από ένα μαγαζί και την ώρα που έφευγε κάτι συνέβη μ ένα αυτοκίνητο το οποίο πρέπει να προσπάθησε να αποφύγει και έπεσε», σημείωσε το άτομο του περιβάλλοντος του πρώην μπασκετμπολίστα.

Στο μεταξύ με ανάρτησή του στο Instagram ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ Παναγιώτης Φασούλας - ο «Μπέμπης» είναι στην ίδια παράταξη - αναφέρει πως «ο Φάνης είναι αγωνιστής και νικητής. Κι αυτό θα ξεπεραστεί».

Παράλληλα συνοδεύει το σχόλιό με μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο Φάνης Χριστοδούλου να κρατάει τη μπάλα και να μαρκάρεται από τον Σκότι Πίπεν στο αγώνα ΗΠΑ - Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ του 1994.

Πηγή: protothema.gr

 

(φωτογραφία αρχείου)