Skip to main content

Με χειροκροτήματα στον εισαγγελέα η μάνα που δεν έκανε self test ο γιος της(vid)

Η γυναίκα συνελήφθη στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε την Πέμπτη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής η μητέρα που συνελήφθη χθες για διέγερση σε ανυπακοή μετά από άρνηση να υποβληθεί ο γιος της σε self test, μέτρο που είναι απαραίτητο για την παρακολούθηση μαθημάτων εν μέσω πανδημίας.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα συνελήφθη στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε την Πέμπτη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ζητά να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία για αναρτήσεις που παρακινούν γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους να κάνουν τεστ. Η συλληφθείσα μάλιστα είχε μηνύσει τον διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου που φοιτά ο γιός της επειδή δεν επέτρεψε στο παιδί της να μπει στην τάξη χωρίς αρνητικό αποτέλεσμα self test.

Σημειώνεται ότι πριν τη μεταγωγή της στο δικαστήριο, συγγενείς της καθώς και άλλοι γονείς που τάσσονται κατά του self test αλλά και "θεματοφύλακες του Συντάγματος", όπως αυτοαποκαλούνται, συγκεντρώθηκαν στο Μέγαρο ως ένδειξη αλληλεγγύης, χωρίς να φορούν μάσκα ή να τηρούν αποστάσεις, μέτρα που δεν τήρησαν ούτε μετά από συστάσεις των αστυνομικών. Η συλληφθείσα δεν έκανε δηλώσεις κατά την είσοδό της, επισήμανε ωστόσο ότι το "κάνουμε για τα παιδιά μας", με τους οικείους της να τη χειροκροτούν.