Skip to main content

Με χριστουγεννιάτικο δώρο... Μαλεζά έπιασε κορυφή ο ΠΑΟΚ (video)

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη εκτός έδρας πέτυχε ο δικέφαλος απέναντι στον Πλατανιά κλείνοντας με επιτυχία τις υποχρεώσεις του πριν το 2018.

Νίκη που τον φέρνει προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας (μαζί με την ΑΕΚ) πήρε ο ΠΑΟΚ με 0-1 στα Περιβόλια εναντίον του Πλατανιά με γκολ του Στέλιου Μαλεζά.

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν λίγες οι σημαντικές στιγμές στο παιχνίδι, με σημαντικότερη ευκαιρία τη διπλή εκπληκτική επέμβαση του τερματοφύλακα των Κρητικών, Κοκκαλά, στο 44', αρχικά στο φάουλ του Πέλκα και έπειτα στο σουτ του Μαουρίτσιο.

Στο δεύτερο μέρος, η πρώτη καλή φάση ανήκε στον ΠΑΟΚ με σουτ του Κάνιας που κατέληξε άουτ στο 47'.

Ο Πλατανιάς κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει στο 50' σε σύγχυση στην άμυνα του ΠΑΟΚ, μετά από λάθος στο κοντρόλ του Πασχαλάκη. Αρχικά η μπάλα κόντραρε στον Παπανικολάου και στη συνέχεια το σουτ του Δημούτσου κατέληξε άουτ.

Το πολύτιμο γκολ της νίκης για τον Δικέφαλο πέτυχε ο Μαλεζάς με κοντινή προβολή στο 56', μετά από κεφαλιά πάσα του άλλου στόπερ του δικεφάλου, Κρέσπο.

Στο 59' ο Πασχαλάκης έσωσε τον ΠΑΟΚ από την ισοφάριση, καθώς έδιωξε σε κόρνερ σε σουτ του Παπανικολάου από πλάγια θέση.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μαουρίτσιο σούταρε από το ύψος του πέναλτι, ο Κουλούρης έβαλε το πόδι στην πορεία της μπάλας και ο Κοκκαλάς έκανε σπουδάια επέμβαση.

Από και και πέρα δεν δημιουργήθηκαν σημαντικές φάσεις στον αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του εκτός έδρας και να εκμεταλλεύεται το στραβοπάτημα της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης (0-0) και ενώ ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Δείτε εδώ το γκολ του ΠΑΟΚ και τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις:

Πλατανιάς (Ρόκα): Κοκκαλάς, Βάντερσον, Αγγελόπουλος (70΄ Στανισάβλιεβιτς), Παπανικολάου (85΄ Στόιτσεφ), Καρυπίδης. Ντεβέσα, Δημούτσος, Ουές, Γκρζέλτσακ, Ντικαμονά, Στάμου (81΄ Πατράλης)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Κρέσπο, Μαουρίσιο (64΄ Τσίμιροτ), Κάνιας (86΄ Σάχοβ), Πέλκας, Κάμπος (72΄ Μπίσεσβαρ), Λημνιός, Κουλούρης.