Skip to main content

Με δύο εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο ρίχνει αυλαία το Φεστιβάλ Βιβλίου

Woodstock και Zumba Masterclass περιλαμβάνουν οι δύο εκδηλώσεις που διοργανώνονται το τελευταίο διήμερο λειτουργίας του 38ου Φεστιβάλ.

Με επιτυχία ολοκληρώνει τη λειτουργία του την Κυριακή το βράδυ το 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου στην παραλία του Λευκού Πύργου.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές ο θεσμός πλέον του Φεστιβάλ έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Πάνω από 200 εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, κινηματογράφου – ντοκιμαντέρ, μουσικής χορού, θεάτρου – λογοτεχνίας, στον χώρο στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Επίσης στα εκθετήρια – περίπτερα εκατοντάδες συγγραφείς παρευρέθησαν και υπέγραψαν τα βιβλία τους και συνομίλησαν με τους αναγνώστες παρουσιάζοντας το συγγραφικό τους έργο.

Υπολογίζεται ότι φέτος στις πωλήσεις των βιβλίων υπήρχε μια μικρή άνοδος από 10-15%, όπως επίσης υπήρχε μια ανάλογη αύξηση των επισκεπτών, αφού είναι  γνωστό ότι μας ευνόησαν οι καιρικές συνθήκες, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού κλείνει με 2 μεγάλες εκδηλώσεις το σαββατοκύριακο.

Το Σάββατο ώρα 21.00

WOODSTOK: 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 «… με λίγη βοήθεια από τους φίλους μου…»

Συναυλία με τα αθάνατα τραγούδια της ποπ –ροκ μουσικής τα οποία σημάδεψαν τη γενιά των ‘’λουλουδιών’’.  Λόγια  και εικόνες από το Φεστιβάλ –θρύλος αναβιώνουν την κορύφωση του μουσικού κινήματος του ’60 για τον έρωτα και την ειρήνη. Σκηνές από την ταινία – θρύλος που απαθανάτισε το Woodstock.

Συμμετέχουν μουσικοί της εποχής του 1965-75, νέοι δημιουργοί, συγγραφείς και δημοσιογράφοι.

Συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Αποφοίτων του ΑΠΘ

Και την Κυριακή ώρα 20.00 σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης

«ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ-ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΣΤΕ»

ZUMBA® MASTERCLASS - UNITED WE DANCE/UNITED WE STAND

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος “ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ”, σε συνεργασία με την  ομάδα αδειοδοτημένων δασκάλων και ενεργά μέλη της κοινότητας “ZUMBA”, θα πραγματοποιηθεί ακόμη ένα από τα μεγαλύτερα ανοιχτά event, δωρεάν για όλους τους δημότες της πόλη μας, ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας και φυσικής κατάστασης, με τίτλο:ZUMBA® MASTERCLASS - UNITED WE DANCE/UNITED WE STAND “ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ-ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΣΤΕ”.