Skip to main content

Με δύο γκολ και ένα που δεν... μέτρησε έκανε το καθήκον του ο ΠΑΟΚ (video)

Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του και νίκησε με 2-0 τη Μποέμιανς στο γήπεδο της Τούμπας - Προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του Europa Conference League

Ο ΠΑΟΚ αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο μόνο στο πρώτο ημίχρονο και με τον Μπίσεσβαρ να έχει γκολ και ασίστ κέρδισε τη Μποέμιανς με 2-0 στην Τούμπα και πήρε την πρόκριση για τα playoffs Europa Conference League όπου θα βρει μπροστά του μια εκ των Ριέκα ή Χιμπέρνιαν.

Οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς ανώτεροι από τους αντιπάλους τους. Πέτυχαν δύο γκολ, είχαν δοκάρι, ζήτησαν ένα γκολ που δεν έδειξε ο διαιτήτης και είχαν σωρεία χαμένων ευκαριών για να φτάσουν σε ευρύτερο σκορ και σε νίκη με μεγαλύτερη άνεση. Από την άλλη η Μποέμιανς δεν κλείστηκε ούτε στην Τούμπα, έπαιξε ποδόσφαιρο και είχε αυτή τις ευκαιρίες της για να πετύχει ένα γκολ και να αλλάξει τη ροή της αναμέτρησης.

Ο Ρουμάνος παρέταξε έναν ΠΑΟΚ από τα... παλιά καθώς στηρίχθηκε στους Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί και τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που όπως αναφέραμε ήδη ήταν και ο ηγέτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο ματς με τους Ιρλανδούς.

Από εκεί και πέρα αναφορικά με την ενδεκάδα ο Λουτσέσκου έκανε δύο αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς καθώς στο αρχικό σχήμα έπαιξαν οι Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ αντί των Εσίτι και Καγκάβα και η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ ήταν η εξής. Ο Πασχαλάκης κάτω από τα γκολπόστ με την τετράδα της άμυνας να παραμένει η ίδια αφού αγωνίστηκαν οι Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης και Βιεϊρίνια. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Σβαμπ, Κούρτιτς με την τριάδα πίσω από τον Ολιβέιρα να αποτελείται από τους Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί και μοναδικό προωθημένο τον Πορτογάλο φορ.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει πολύ γρήγορα το πρώτο του γκολ με τον Σβαμπ μόλις στο 4ο λεπτό με κεφαλιά από κόρνερ του Μπίσεσβαρ κι από κει και πέρα κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Ήρθε το 2-0 πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ακολούθησε το γκολ του Ελ Καντουρί που κακώς δε μέτρησε, ενώ στο 40΄ ο ίδιος παίκτης έχασε απίστευτη ευκαιρία να σκοράρει από το ύψος του πέναλτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να διαχειριστεί το ματς και να βρει μια καλή αντεπίθεση για να «καθαρίσει» με την υπόθεση πρόκριση. Παρότι δεν είχε τις ευκαιρίες για το τρίτο τέρμα, το ίδιο συνέβη και με τους Ιρλανδούς που ήταν εντελώς ακίνδυνοι επιθετικά, οπότε η ελληνική ομάδα δεν είχε κανένα λόγο να ρισκάρει.

Μετά το 70΄ ο Λουτσέσκου βλέποντας κάποιους παίκτες του να είναι κουρασμένοι προχώρησε σε αλλαγές κι έριξε στον αγώνα τους Εσίτι και Σβιντέρσκι αντί των Κούρτιτς και Ολιβέιρα. Ο ΠΑΟΚ έγινε πιο φρέσκος και στο 76΄ βρήκε το γκολ με την κεφαλιά του Βαρέλα, ωστόσο, ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ και ορθώς δεν μέτρησε, ενώ στο 79΄ το σουτ του Σοάρες απέκρουσε σωτήρια ο γκολκίπερ της Μποέμιανς.

Στο 88΄ ο Σβιντέρσκι έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει όταν καθυστέρησε να πλασάρει, ενώ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γουόρντ έχασε την ευκαιρία του αγώνα για τους Ιρλανδούς, όταν αστόχησε προ κενής εστίας.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο Σοάρες (85' Τέιλορ), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Κούρτιτς (73' Εσίτι), Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (85' Μουργκ), Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα (73' Σβιντέρσκι).

ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ: Τάλμποτ, Λαιόνς (86' Φίλι), Κόρνβαλ, Φίνερτι, Μπρεσλίν, Ντενόι, Μπάκλεϊ, Κόουτ, Τίρνεϊ (78' Λέβινγκστον), Μπαρτ, Κέλι