Skip to main content

Με διπλάσιες συμμετοχές παίρνει μπρος σήμερα το 52ο Ράλλυ ΔΕΘ

Η εκκίνηση του 52ου Ράλλυ της ΔΕΘ, έχοντας διπλάσιες συμμετοχές, θα δοθεί σήμερα Σάββατο, στη νότια πύλη της ΔΕΘ, στις 20.30.

Με διπλάσιες συμμετοχές σε σχέση με την περσινή διοργάνωση, που φθάνουν τις 45, ξεκινά σήμερα το 52ο Ράλλυ ΔΕΘ το οποίο διοργανώνει ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (ΑΟΘ), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο τεχνικός έλεγχος θα διεξαχθεί σήμερα από τις 14.00 έως τις 18.00 στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου θα δοθεί και η εκκίνηση του αγώνα, στις 20.30.

Τα αυτοκίνητα θα διανυκτερεύσουν στην πλατεία Αριστοτέλους, πριν ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου 2019 το καθαρά αγωνιστικό σκέλος, με την πρώτη ειδική διαδρομή «Γαλάτιστα-Πετροκέρασα», μήκους 9,81 χιλιομέτρων, στις 9.16 το πρωί.

Η μονάδα τεχνικής υποστήριξης (service park) του αγώνα θα βρίσκεται έξω από το χωριό Γαλάτιστα, όπου τα αυτοκίνητα θα επιστρέφουν μετά από κάθε loop των ειδικών διαδρομών.

Μετά τις πέντε ειδικές διαδρομές του 52ου Ράλλυ ΔΕΘ, τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν για τον τερματισμό στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο αναμένεται να τερματίσει αύριο, Κυριακή στις 16.39.

Ο πρόεδρος του ΑΟΘ, Σωκράτης Τσολακίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε στη στήριξη που έδειξαν τόσο οι χορηγοί, όσο και οι δημοτικοί και κρατικοί φορείς στον αγώνα.

Παράλληλα, μίλησε για τη συμβολή της HELEXPO ΔΕΘ στον όμιλο κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ εξέφρασε και το προσωπικό του όραμα, που θέλει το Ράλλυ ΔΕΘ να εξελίσσεται στον καλύτερο και ασφαλέστερο ασφάλτινο ελληνικό αγώνα με διεθνή απήχηση.   

Φέτος υπάρχουν μικρές αλλαγές σε σχέση με την περσινή σχεδίαση του που σκοπό είχαν τόσο την διευκόλυνση πληρωμάτων και ομάδων υποστήριξης τους όσο και την προώθηση του αγώνα και όλων των χορηγών με τη διανυκτέρευση και εκκίνηση το πρωί της Κυριακής των αγωνιστικών αυτοκινήτων από την πλατεία Αριστοτέλους.  

Στα highlights του Ράλλυ είναι ο μεγάλος αριθμός πληρωμάτων από το νησί της Κρήτης αλλά και η συμμετοχή του Ιρλανδού συνοδηγού, Allan Haryman ο οποίος με το πολύ σημαντικό βιογραφικό του προσθέτει στη φήμη και προβολή του αγώνα.