Skip to main content

Καλαμαριά: Εκδηλώσεις εν όψει εορτών με συναυλίες και χορωδίες

Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 στις 7 το βράδυ με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Ν. Τζούμα

Με τη σταδιακή φωταγώγηση των δέντρων σε όλες σχεδόν τις γειτονιές της Καλαμαριάς, αρχίζει η εορταστική περίοδος και οι εκδηλώσεις τις οποίες έχει προγραμματίσει για φέτος ο δήμος Καλαμαριάς.

Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 στις 7 το βράδυ με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Ν. Τζούμα (Μανδηλαρά και Ισμήνης) στις Εργατικές κατοικίες στην περιοχή Αϊ Γιάννη. Τη βραδιά εκείνη, οι Χορωδίες δύο σχολείων, του 10ου και 12ου θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα κάλαντα, σκορπίζοντας χαρά και χαμόγελα και η βραδιά θα κλείσει  με παραδοσιακή μουσική.

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 7 το βράδυ θα φωταγωγηθεί το δέντρο στο Πάρκο Παπανδρέου, στην επέκταση της πόλης, περιοχή Αϊ Γιάννη. Κάτω από το φωτεινό δέντρο της πλατείας, θα σταλούν μηνύματα αγάπης, ειρήνης και ελπίδας, ενώ αμέσως μετά Χορευτικά τμήματα και Χορωδίες του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης θα πλαισιώσουν την γιορτή και θα ακολουθήσει παραδοσιακή μουσική.

Εορταστική Νύχτα με τη Νέα Χορωδία στο «Μελίνα Μερκούρη» στις 9 Δεκεμβρίου

Παράλληλα, μια παράσταση που φιλοδοξεί να μεταφέρει το πνεύμα των εορτών  με μουσικές από το ελληνικό και διεθνές εορταστικό ρεπερτόριο, αφιερωμένη στα Aνθρώπινα Δικαιώματα, πραγματοποιεί η Νέα Χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς.

Η συναυλία με τίτλο «Εορταστική Νύχτα» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 στις 9 το βράδυ στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 7-9), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου.

Στην παράσταση συμμετέχουν επίσης οι «Εν Χορώ», η Χορωδία Ταγαράδων Δήμου Θέρμης, η Χορωδία της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, η Χορωδία Ισραηλιτικής Κοινότητας, η SYNaulos-Flauti dolce ehsemble και η Kalamaria Symphonic ensemble.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με αριθμημένα δελτία τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα παραλαμβάνουν από την είσοδο του Θεάτρου, πριν από την εκδήλωση.

Χριστουγεννιάτικη συναυλία και εορταστική συνάντηση χορωδιών στις 8 και 11 Δεκεμβρίου

Ακόμη, το Τμήμα Πολιτισμού, Τουρισμού και Δημοσίων Σχέσεων οργανώνει εκδήλωση και υποδέχεται τις γιορτές με τη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στις 8.30 το βράδυ, στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Τη Συναυλία θα διευθύνει ο μαέστρος Γιάννης Κούκας.

Επίσης, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η Εορταστική Συνάντηση Χορωδιών με τη Μικτή Χορωδία του Δήμου, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κούκα,  στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Στη συνάντηση αυτή συμμετέχουν ακόμη τα Χορωδιακά Σύνολα του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και η Νεανική Ορχήστρα της Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με αριθμημένα δελτία τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα παραλαμβάνουν από την είσοδο του Θεάτρου, πριν από την εκδήλωση.