Skip to main content

Με εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής το φορολογικό

Την Τετάρτη το μεσημέρι θα δοθεί στη δημοσιότητα, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Οι πληροφορίες λένε ότι στο υπουργείο Οικονομικών ολοκλήρωσαν την επεξεργασία του,
Την Τετάρτη το μεσημέρι θα δοθεί στη δημοσιότητα, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Οι πληροφορίες λένε ότι στο υπουργείο Οικονομικών ολοκλήρωσαν την επεξεργασία του, ενώ η δημοσιοποίησή του θα γίνει αμέσως μετά το μεθαυριανό υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα συγκληθεί γι΄ αυτόν ακριβώς το σκοπό. Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι παρά την προετοιμασία των τριών μηνών εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής θα υπάρξουν. Για παράδειγμα, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, «χτύπημα στο παρά 5», θα πρέπει να αναμένεται στο κομμάτι των αποδείξεων. Για παράδειγμα, λέγεται ότι θα μπουν σφήνα σε όλα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, άλλες δύο κλίμακες, οι οποίες θα αφορούν στα λεγόμενα μεσαία εισοδήματα. Η μία κλίμακα θα ορίζεται στα 20.000 ευρώ και η άλλη στα 15.000 ευρώ.

Στο υπουργείο Οικονομικών πιστεύουν ότι κατ΄ αυτόν τον τρόπο η αξιοποίηση του μέτρου θα είναι κοινωνικά δικαιότερη, για τους λιγότερο έχοντες και κατέχοντες. Κατά τα άλλα, σημαντικές διαφοροποιήσεις δεν θα υπάρξουν άλλες. Το πακέτο των μέτρων θα περιλαμβάνει την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, την περαιτέρω αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, αλλά και τις αυξήσεις στα ποτά και στα τσιγάρα. Επίσης προβλέπεται αύξηση του ειδικού φόρου και για το φυσικό αέριο, που έως σήμερα έχει μείνει στο απυρόβλητο. Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και κατόπιν θα πάει προς ψήφιση, έτσι ώστε πριν το τέλος Μαρτίου να έχει γίνει νόμος του κράτους, για να αρχίσει άμεσα η εφαρμογή του.