Skip to main content

Με εκπροσώπους κομμάτων συναντήθηκε στη Ρώμη ο Τσίπρας

«Η Ιταλική Αριστερά αποτελούσε πάντα ένα εργαστήρι ιδεών και δράσης», δήλωσε χαρακτηριστικά από την πρωτεύουσα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το μέλλον της ΕΕ, τη συνεργασία των μεσογειακών ευρωπαϊκών χωρών, τις πρόσφατες εξελίξεις στη Ιταλία και την ενίσχυση της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατικού κόμματος, είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Κόμματος, σε γεύμα που του παρέθεσαν, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ των στελεχών που απάρτιζαν την αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Κόμματος, ο υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων, Βιτσέντζο Αμεντόλα και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του κόμματος και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντρέα Ορλάντο.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε συναντήσεις με αντιπροσωπείες της Sinistra Italiana και της «Άλλης Ευρώπης». Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για την ακλόνητη στάση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό στα χρόνια της κρίσης, αλλά και προς τον ίδιο και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τις ίδιες πηγές, τονίστηκε ότι «η Ιταλική Αριστερά αποτελούσε πάντα ένα εργαστήρι ιδεών και δράσης» και ότι «είναι αναγκαία η συμβολή της και σήμερα στο διάλογο και τον κοινό βηματισμό των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης, για να αναζητήσουμε προοδευτικές λύσεις στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες μας, η Ευρώπη και ο κόσμος».