Skip to main content

Με εκπτώσεις απαντά στην μείωση της κίνησης η Ryanair

H αβεβαιότητα λόγω του κορωνοϊού οδηγεί σε αβεβαιότητα την αεροπορική εταιρία, η οποία προχωρά σε μειώσεις τιμών το επόμενο τρίμηνο

Για «τεράστια αβεβαιότητα» προειδοποίησε η Ryanair σχετικά με τις τιμές και τις αποδόσεις μέχρι το τέλος του οικονομικού της έτους τον Μάρτιο, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές θα πρέπει να αναμένουν περαιτέρω διαταραχές λόγω κορωνοϊού που θα επηρεάσουν τα αεροπορικά ταξίδια προτού η περιοχή τελικά μπορέσει να θέσει τέλος στην κρίση του Covid-19 .

Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις τιμές για να τονώσει τη ζήτηση αυτό το τρίμηνο.

Παρόλο που οι κρατήσεις εμφανίζονται βελτιωμένες, εξακολουθούν να πραγματοποιούνται την τελευταία στιγμή και οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν περαιτέρω αναταραχή προτού η Ευρώπη ξεπεράσει την πανδημία, δήλωσε τη Δευτέρα η μεγαλύτερη low cost αεροπορική εταιρεία εκπτώσεων της περιοχής. Η ιρλανδική εταιρεία είπε ότι βρίσκεται σε «λειτουργία ανάπτυξης», αλλά ο χρόνος της ανάκαμψης παραμένει απρόβλεπτος.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για το υπόλοιπο αυτού του οικονομικού έτους, καθώς μπορεί να υπάρξει μια άλλη ανατροπή στον Covid», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Neil Sorahan.

«Μας έχει εκπλήξει αρκετές φορές. Αλλά είμαστε σε καλή θέση για να αξιοποιήσουμε τις τεράστιες ευκαιρίες που υπάρχουν», είπε, προσθέτοντας ότι χρειάζεται «σημαντική προσαρμογή των τιμών σε χαμηλότερα επίπεδα» για να ενθαρρυνθεί η ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2021, ο αερομεταφορέας σημείωσε πτώση στις κρατήσεις και διέκοψε τα δρομολόγια πτήσεων τον Ιανουάριο, αφού οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επέβαλαν εκ νέου αυστηρότερους περιορισμούς στα σύνορα στα τέλη του περασμένου έτους ως απάντηση στην ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Έτσι ανέφερε καθαρή ζημία 96 εκατ. ευρώ, καλύτερη από τις απώλειες 321 εκατ. ευρώ που είχε καταγράψει το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, με έσοδα 1,5 δισ. ευρώ από 31 εκατ. επιβάτες το τρίτο τρίμηνο.

Η εταιρεία είναι αισιόδοξη ότι τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ακολουθήσουν εγκαίρως το βρετανικό παράδειγμα στην κατάργηση των τεστ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, για να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών πολύ πριν από το Πάσχα, που πέφτει τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τον Sorahan, αναμένεται χαλάρωση των κανόνων στη Γερμανία, την Ιταλία και την Αυστρία.

Η Ryanair σχεδιάζει να προχωρήσει με μια επιθετική επέκταση καθώς επιστρέφουν τα ταξίδια, με 720 νέα δρομολόγια και 15 νέες βάσεις να ανακοινώνονται για το οικονομικό έτος που ξεκινά τον Απρίλιο.

Πηγή: naftemporiki.gr