Skip to main content

Με... ελέφαντες, άρωμα Ινδίας αλλά και Φουρέιρα-Ρουβά-Πάολα η 84η ΔΕΘ

Στο φουλ δουλεύει ο μηχανισμός της ΔΕΘ - Helexpo για την προετοιμασία της 84ης Διεθνούς Έκθεσης. Ποιοι τραγουδιστές θα ανέβουν στη σκηνή της ΔΕΘ

Με μικρά ομοιώματα ελεφάντων και ινδικά λάβαρα θα στολιστούν κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης για τη 84η Διεθνούς Έκθεσης, η οποία θα διεξαχθεί από 7 έως 15 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, τα λάβαρα και τα... ελεφαντάκια θα αναρτηθούν στην πλατεία Αριστοτέλους, στην οδό Τσιμισκή και στις οδούς περιμετρικά της ΔΕΘ.

Παράλληλα, πρόκειται να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης οι μεγάλοι και μικροί ελέφαντες που κάνουν την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια φεστιβάλ ή άλλων διοργανώσεων.   

Για το θέμα η διοίκηση της ΔΕΘ - HELEXPO απέστειλε επιστολή στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, με το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει τον στολισμό της πόλης.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι να ενημερωθούν οι πολίτες και οι επισκέπτες της πόλης ότι η 84η ΔΕΘ θα έχει αέρα Ινδίας, καθώς η ασιατική χώρα θα είναι η τιμώμενη της φετινής διοργάνωσης.

Ανάλογη ενέργεια είχε πραγματοποιηθεί και τις δύο προηγούμενες χρονιές, με την πόλη να στολίζεται με αστέρια για τις ΗΠΑ και κινεζικά φαναράκια για την Κίνα, όπου ήταν οι δύο τιμώμενες χώρες.

Την ίδια ώρα, στο φουλ δουλεύει ο μηχανισμός της ΔΕΘ - Helexpo για την προετοιμασία της 84ης Διεθνούς Έκθεσης. Για άλλη μια χρονιά θα αναπτυχθούν θεματικά αφιερώματα για τη μηχανοκίνηση, την ομορφιά και τη μόδα, τη γαστρονομία την εκπαίδευση και την ενέργεια.

Δεν θα λείψουν και τα καθιερωμένα πλέον music events, με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σκηνή της 84ης ΔΕΘ αναμένεται να ανέβουν και να ξεσηκώσουν τα πλήθη αγαπημένοι Έλληνες τραγουδιστές. Μεταξύ αυτών αναμένεται η Ελένη Φουρέιρα, η Πάολα, ο Σάκης Ρουβάς, ο Θέμης Αδαμαντίδης και ο Πάνος Κιάμος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοινό της Θεσσαλονίκης θα ξεσηκώσουν οι Νίκος Πορτοκάλογλου και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, αλλά και τα δημοφιλή στη νεολαία συγκροτήματα Κίτρινα Ποδήλατα και Μέλισσες.   

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι συναυλίες θα δίνονται κάθε βράδυ στις 21:30 κάτω από το τόξο της ΔΕΘ. Το πλήρες πρόγραμμα των συναυλιών και συνολικά των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.