Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020
x

ΜΕ... ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟ #ΕΜΒΟΛΙΑΖΩ3

Πλέον, σύμφωνα με τον ΙΣΘ, οι περισσότεροι Έλληνες και Ευρωπαίοι πιστεύουν στην αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών, παρά το «αντιεμβολιαστικό κίνημα»

Μία πρωτότυπη συνέντευξη Τύπου πραγματοποιεί στα γραφεία του την ερχόμενη Τρίτη στις 12:00 ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προκειμένου, για τρίτη συνεχή χρονιά, να ενημερώσει για τη χρησιμότητα κι αναγκαιότητα των εμβολίων στο πλαίσιο του φετινού #ΕμβολιαΖΩ3, εμβολιάζοντας όσους από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ το επιθυμούν.

Φέτος, στις ενημερωτικές εκδηλώσεις και στις επιστημονικές δράσεις της εμβολιαστικής καμπάνιας του ΙΣΘ θα παρουσιαστούν ανάμεσα σε πολλά άλλα νεότερα στοιχεία για τη γρίπη (διδάγματα και πρόληψη) ενώ καθηγητές ιατρικής του ΑΠΘ, γιατροί και παιδίατροι θα μιλήσουν "για την επιδημία ιλαράς στη βόρεια Ελλάδα, τον εμβολιασμό ενηλίκων, την καθοριστική σημασία των εμβολιασμών στην παιδική και εφηβική ηλικία». Ταυτόχρονα θα γίνει και... "εμβολιαστική πορεία" γιατρών και φοιτητών ιατρικής στο θαλάσσιο μέτωπο της Νέας Παραλίας.
 
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου που καταγράφουν "εμβολιαστικό κίνημα στην Ελλάδα" επισημαίνει ότι "η αλήθεια αργά ή γρήγορα λάμπει. Είμαι περήφανος που ο ΙΣΘ έχει συμβάλλει -με την διαρκή εκστρατεία ενημέρωσης εδώ και τρία χρόνια- στην αποκάλυψη της επιστημονικής αλήθειας για την αναγκαιότητα των εμβολίων. Το #ΕμβολιαΖΩ3 δίνει ραντεβού με την κοινωνία και φέτος στις 12 Μαίου, στην πλατεία Λευκού Πύργου... Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, με τη βοήθεια και των ΜΜΕ, "ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΟΛΟΥΣ" όπως τονίζει και το φετινό σύνθημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα εμβόλια και τη συνεισφορά τους στη δημόσια υγεία".
 
Όπως σημειώνει ο Σύλλογος, πλέον οι περισσότεροι Έλληνες και Ευρωπαίοι πιστεύουν στην αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών, παρά το «αντιεμβολιαστικό κίνημα» που φάνηκε να αποκτά ορισμένους οπαδούς τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, το ελληνικό ποσοστό υπερτερεί του ευρωπαϊκού μέσου όρου, κατά 85%. Το Ευρωβαρόμετρο έδειξε επίσης ότι περίπου οι μισοί από τους πολίτες της Ε.Ε. έχουν εμβολιαστεί την τελευταία πενταετία και ότι η μεγάλη πλειονότητα (79%) συμβουλεύεται και εμπιστεύεται επιστήμονες της υγείαςγια να βρίσκει ασφαλείς πληροφορίες σχετικά με τους εμβολιασμούς. «Η συλλογική ανοσία είναι ζωτικής σημασίας, ιδίως για όσους έχουν ανεπαρκές ανοσοποιητικό σύστημα και δεν μπορούν να εμβολιαστούν, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια έναν από τους 10 σημαντικότερους κινδύνους για τη δημόσια υγεία!», καταλήγει ο ΙΣΘ.
 
Δείτε το video του φετινού #emvoliaZO:
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ