Skip to main content

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο νίκησε ο Άρης τον Βόλο (video)

Οι κιτρινόμαυροι έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και νίκησαν την ομάδα της Μαγνησίας με 2-0 - Ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Παίζοντας όμορφο ποδοσφαίρο για το μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, ο Άρης νίκησε στο Κλεάνθης Βικελίδης με 2-0 τον Βόλο με γκολ του Σάσα στο 18΄και του Μπερτόγλιο στο 81΄.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου μετά το στραπάτσο στη Λαμία την Κυριακή, συνήλθε, έκλεισε μια κακή παρένθεση και επέστεψε στις νίκες, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη για το 2021.

Με το τρίποντο που πήραν οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται στο -6 από τον πρώτο Ολυμπιακό, ενώ ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, θα μείνουν στη δεύτερη θέση με 32 βαθμούς.

Ο Άκης Μάντζιος, που δεν είχε στη διάθεση του τον Κάτσε και τον τιμωρημένο Σούντγκρεν, επέλεξε για την αρχική ενδεκάδα την τετράδα μπροστά που είχε χρησιμοποιήσει κόντρα στον Παναιτωλικό, αφήνοντας εκτός των Μπερτόλιο. Ο Μπουσέ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, τους Σάκιτς, Ροζ, Μπεναλουάν και Γκάνεα στην άμυνα, ενώ στα χαφ ο Σάσα ξεκίνησε δίπλα στον Ματίγια. Από εκεί και πέρα, στις πτέρυγες βρέθηκαν αριστερά ο Γκαρσία, δεξιά ο Σίλβα, ενώ ο Μάνος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο Άνχελ Λόπες που έχει καταλήξει από το πρώτο μισό της σεζόν σε συγκεκριμένες επιλογές και φυσικά πλέον δεν έχει στη διάθεση του τον Αμρ Ουάρντα που αποχώρησε για τον ΠΑΟΚ, ξεκίνησε με σχηματισμό 4-3-2-1 με τον Κλέιμαν στην εστία, τους Φεράρι, Μήτογλου, Σάντσες και Ντεντάκη στην άμυνα, ενώ ο Ριέντρα με τον Μπαριέντος ήταν τα δύο κεντρικά χαφ. Ο Παρέα ξεκίνησε στο δεξί φτερό, ο Μπαρτόλο πήρε θέση αριστερά, ενώ ο Μπουένο ήταν σε ρόλο «τρεκουαρτίστα» πίσω από τον Δουβίκα.


Κακό το πρώτο δεκαπεντάλεπτο στο παιχνίδι με τον Βόλο να επιλέγει την πίεση ψηλά από το ξεκίνημα, με αποτέλεσμα να οδηγήσει τους κιτρινόμαυρους σε αρκετά λάθη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ματίγια είχε μπλοκαριστεί αρκετά με αποτέλεσμα να γυρνάει αρκετά πίσω ώστε να πάρει μπάλες για να μπορέσει να βοηθήσει στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας του.

Εκεί που ο Βόλος έδειχνε να έχει τρομερή συγκέντρωση στην αμυντική λειτουργία του, ολιγώρησε για ένα μικρό διάστημα και το πλήρωσε στην πρώτη τελική που κατάφερε να δημιουργήσει η ομάδα του Μάντζιου. Ο Σάσα στο 18’ άνοιξε ωραία στον Γκάνεα στα αριστερά και δίχως την μπάλα πάτησε περιοχή, με τον Ρουμάνο να γυρίζει ωραία την μπάλα στον Βραζιλιάνο που την έφερε στο αριστερό και εκτέλεσε τον Κλέιμαν για το 1-0. Αυτό ήταν μάλιστα το πρώτο γκολ του Άρη για το 2021 και το πιο γρήγορο στη φετινή σεζόν.

Η αριστερή πτέρυγα των κιτρινόμαυρων ήταν πηγή κινδύνου για τον Βόλο στο πρώτο μέρος, με τον Γκάνεα και τον Σίλβα να κάνουν ό,τι θέλουν. Από εκεί ήρθε το 1-0 του Άρη, από εκεί χάθηκε και σπουδαία ευκαιρία για ένα δεύτερο τέρμα στο 39’ όταν ο Σίλβα με φοβερή ενέργεια πάτησε περιοχή, πλάσαρε ιδανικά με το δεξί, αλλά η μπάλα είχε λίγο περισσότερα φάλτσα απ’ όσο έπρεπε με αποτέλεσμα να φύγει εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Κλέιμαν.

Δεύτερο ημίχρονο

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ξεκίνημα της επανάληψης έβγαλαν δύο μεγάλες ευκαιρίες σε ένα τρίλεπτο, αλλά είχαν θέμα στο τελείωμα των φάσεων. Αρχικά στο 48’ ο Σίλβα βρήκε τον Μάνο, αλλά το Κλέιμαν έβγαλε το πλασέ του Έλλην φορ, ενώ στο 51’ σε μια ακόμα μεγάλη χαμένη ευκαιρία, ο Ματίγια έκοψε στα δύο την άμυνα του Βόλου βγάζοντας μόνο του τον Σίλβα, αλλά το πλασέ στην κίνηση του 23χρονου Πορτογάλου πέρασε και πάλι ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Μετά το 70’ ο Μάντζιος φρεσκάρε την ομάδα ρίχνοντας στο ματς Μαντσίνι και Μπερτόλιο και δικαιώνεται. Ο Άρης στα πρόσωπα των δύο βρίσκει ταχύτητα και φρεσκάδα και φτάνει και σε δεύτερο τέρμα «κλειδώνοντας» το ματς. Η προειδοποιητική βολή ήρθε στο 80’ όταν ο Μαντσίνι έβγαλε μόνο του τον Αργεντινό, αλλά ο Κλέιμαν έκανε την επέμβαση του αγώνα και έσωσε την εστία του από δεύτερο τέρμα.

Ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Μπερτόλιο μετά από φοβερή έμπνευση άδειασε αρχικά τον Μήτογλου, πάτησε περιοχή και εκτέλεσε εξαιρετικά για το 2-0, βγάζοντας το άγχος από τον Άρη σε ένα ματς που ήθελε τη νίκη.

Συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Γκάνεα, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Ματίγια, Σάσα Λούκας (90+ Τσαγκαλίδης), Ματέο Γκαρσία (73’ Μπερτόγλιο), Μπρούνο Γκάμα (73’ Τζέγκο), Σίλβα (88’ Λόπεθ), Μάνος (73’ Μαντσίνι).

ΒΟΛΟΣ (Λόπεθ): Κλέιμαν, Φεράρι, Σάντσεθ, Μήτογλου, Ντεντάκης, Ριένστρα, Μπαριέντος, Μπαρτόλο (88’ Γκρίλο), Περέα (74’ Μαρτίνεθ), Μπουένο (46’ Ρενάτο), Δουβίκας.