Skip to main content

Κορωνοϊός: Αυτά τα μέτρα εξετάζει η επιτροπή για τους εργαζόμενους στα νησιά

Για τους εργαζόμενους σε νησιά που δεν έχουν εμβολιαστεί, η επιτροπή θα εισηγηθεί διενέργεια ενός self και ενός rapid test την εβδομάδα.

Την επιβολή νέων μέτρων εξετάζει η επιτροπή των ειδικών, με επίκεντρο κάποια νησιά στα οποία καταγράφεται έκρηξη του δείκτη θετικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στις τάξεις των ειδικών έχει προκληθεί προβληματισμός για την επιδημιολογική εικόνα ορισμένων περιοχών.

Ειδικότερα, ανησυχητική κρίνεται η κατάσταση στις Κυκλάδες, με βασικό επίκεντρο την Μύκονο. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο εντοπίζεται σε Σαντορίνη, Πάρο και Ίο.

Στην Αττική το ιικό φορτίο είναι σταθερά υψηλό, κυρίως στα Νότια Προάστια.

Στην Κρήτη παρατηρείται έξαρση στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο.

Η ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, της Θεσσαλονίκη και της Θεσσαλίας συμπληρώνουν την λίστα με τις περιοχές που πλησιάζουν στο «κόκκινο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι χαμηλός και κυρίως εντοπίζεται στους κάτω των 30.

Νέα μέτρα

Τούτων δοθέντων, η επιτροπή δεν αποκλείεται να λάβει επιπλέον μέτρα. Στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση για διενέργεια Rapid και self test, από μία φορά την εβδομάδα το καθένα, σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους της τουριστικής βιομηχανίας, κυρίως στα νησιά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή εξετάζει το πώς μπορεί να υλοποιηθεί η παραπάνω πρόταση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ουδείς αποκλείει την πιθανότητα κάποιου τοπικού lockdown, αν αυτό καταστεί αναγκαίο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή.