Skip to main content

Με εντολή Κουμουνδούρου στην ομιλία Μητσοτάκη η Αυγέρη

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ χθες βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης»-Για ποιο λόγο έδωσε το παρών.

Γράφει ο Σαλονικιός

Προκάλεσε εντύπωση σε πολλούς η παρουσία, και μάλιστα στην πρώτη σειρά, της βουλευτίνας Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη στη χθεσινοβραδινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Κι αυτό γιατί δεν συνηθίζεται στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρίστανται στις ομιλίες των πρωθυπουργών στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Γι’ αυτό και η παρουσία της Αυγέρη, η οποία καθόταν τρεις, τέσσερις θέσεις μακρύτερα από τον πρωθυπουργό, ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και στον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, σχολιάστηκε, όχι μόνον από γαλάζια στελέχη, αλλά και από αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι μάλιστα εκ των οποίων, προέβησαν και σε πικρόχολα σχόλια.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι η Αυγέρη δεν αυτενέργησε. Δεν πήγε στο «Ι. Βελλίδης» επειδή έτσι της κάπνισε. Ως γνωστόν, τις προσκλήσεις για την εκδήλωση των εγκαινίων δεν τις αποστέλλει η κυβέρνηση, αλλά η διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO. Προσκλήσεις απευθύνονται μεταξύ άλλων και προς τα κόμματα και σύμφωνα με πληροφορίες η Κουμουνδούρου επέλεξε να την εκπροσωπήσει στη χθεσινοβραδινή τελετή η αναπληρώτρια τομεάρχης Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, προς αποφυγή παρερμηνειών νωρίς το πρωί η Αυγέρη εξέδωσε δελτίο Τύπου διατυπώνοντας επικρίσεις για όσα είπε χθες βράδυ ο Μητσοτάκης για θέματα που αφορούν στη Βόρεια Ελλάδα.