Skip to main content

Με επευφημίες η υποδοχή Καραμανλή στη δυτική Θεσσαλονίκη (φωτο+vid)

Με ιδιαίτερη ζέση υποδέχθηκαν τον πρώην πρωθυπουργό οι κάτοικοι των δυτικών συνοικιών κατά τη μίνι περιοδεία που πραγματοποίησε.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν κάτοικοι των δυτικών συνοικιών στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή,  ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από χθες στο πλαίσιο της μίνι περιοδείας του στην Kεντρική Μακεδονία.

Πρώτη στάση του πρώην πρωθυπουργού ήταν ο Ιερός ναός του Αγίου Παντελεήμονα στους Αμπελόκηπους.

Εκεί τον υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, αλλά και υποψήφιοι βουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία.

O πρώην πρωθυπουργός άναψε ένα κεράκι με τον Μητροπολίτη να του δωρίζει ένα αντίγραφο παλιάς εικόνας της Παναγίας και ένα βιβλίο για τα 100 χρόνια από τον Α' παγκόσμιο πόλεμο για τα κοιμητήρια του Ζέιτενλικ και ένα λεύκωμα.

Στη συνέχεια  επισκέφτηκε την πλατεία Επταλόφου. Εκεί τον υποδέχθηκε πλήθος κατοίκων και υποστηρικτών της Νέας Δημοκρατίας,  οι οποίοι θέλησαν να φωτογραφηθούν μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό. Άλλοι του φιλησαν το χέρι ενώ άλλοι του φώναζαν ότι «είμαστε μαζί σου πρόεδρε, είσαι η ψυχή μας».

Ίδιο σκηνικό και στην πλατεία Ηλιούπολης όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δερμουτζιδης και στην πλατεία του Ευόσμου όπου τον υποδέχθηκαν ο απερχόμενος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Πέτρος Σουλας, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός και παλιά στελέχη της παράταξης.



Στη συνέχεια περιηγήθηκε στον Ιερό του Αγίου Αθανασίου στον Εύοσμο, τον παλαιότερο ναό στη δυτική πλευρά της πόλης. Ακολούθως ο Μητροπολίτης Βαρνάβας ξενάγησε τον κ. Καραμανλή στο στον βρεφονηπιακό σταθμό της μητρόπολης που βρίσκεται στην περιοχή, όπως και στον στον ξενώνα αγάπης «Το σπίτι των αγγέλων». Μάλιστα, στον βρεφονηπιακό σταθμό ο κ.Καραμανλής συνομίλησε με αναπληρώτρια της ειδικής αγωγής που έχει προβλήματα όρασης, η οποία αναφέρθηκε στις συχνές μετακινήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ζήτησε να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης.