Skip to main content

Χωρίς αντιδημαρχία η παράταξη Νοτοπούλου – Η συνάντηση με Ζέρβα

Η κ. Νοτοπούλου δεν ζήτησε από τον κ. Ζέρβα κάποια θέση – αντιδημαρχία καθώς προσανατολίζεται να μην συμμετάσχει η παράταξή της στη διοίκηση.

Για δεύτερη φορά ο νέος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης με την επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» και βουλευτή πλέον του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η συνάντηση, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του νεοεκλεγέντος δημάρχου με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και διήρκησε περίπου μια ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Νοτοπούλου δεν ζήτησε από τον κ. Ζέρβα κάποια θέση – αντιδημαρχία είτε την ίδια είτε για κάποιον από τους υπόλοιπους έξι δημοτικούς συμβούλους της παράταξής της, καθώς προσανατολίζεται να μην συμμετάσχει στη διοίκηση.

Η κ. Νοτοπούλου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει με εποικοδομητική κριτική για την επόμενη τετραετία στον δήμο Θεσσαλονίκης. Πάντως η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» θα αναμένει το επόμενο διάστημα τις αποφάσεις του δημάρχου.

Νωρίτερα σήμερα ο νέος δήμαρχος συναντήθηκε και με τους επικεφαλής των παρατάξεων Γιάννη Κουριανίδη, Γιάννη Νασιούλα και Βασίλη Μωϋσίδη.

Με τη συνάντηση και της κ. Νοτοπούλου το απόγευμα της Τετάρτης, ο νέος δήμαρχος ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του με τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Ζέρβας θα κληθεί να συμπληρώσει το δύσκολο «παζλ» για τη συγκρότηση δημοτικής πλειοψηφίας και να καταλήξει στα πρόσωπα που θα κληθούν τα συμμετάσχουν στο νέο σχήμα διοίκησης, το οποίο θα αναλάβει από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι όποιες επαφές του κ. Ζέρβα θα περιοριστούν στη συνέχεια με τους επικεφαλής των παρατάξεων εκείνων, από τις οποίες δημοτικοί σύμβουλοι θα αναβάλουν θέσεις στο νέο σχήμα. Οι ανακοινώσεις πάντως αναμένονται είτε το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου είτε στις αρχές Αυγούστου.

Η ορκωμοσία πάντως του νέου δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων θα πραγματοποιηθεί στις 26 Αυγούστου, όπου θα γίνει και η παράδοση – παραλαβή της διοίκησης.

Από την 1η Σεπτεμβρίου στη θέση του δημάρχου θα κάθεται ο κ. Ζέρβας και την ημέρα εκείνη πιθανότατα θα γίνουν οι δημαιρεσίες για το προεδρείο του νέου δημοτικού συμβουλίου.