Skip to main content

Με λαμπρότητα ο αγιασμός των υδάτων στη Θεσσαλονίκη-20 άτομα βούτηξαν για τον Σταυρό (vid)

Είκοσι άτομα βούτηξαν στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου στη Θεσσαλονίκη, από δύο πλεούμενα σκάφη, για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό

Με κάθε επισημότητα αλλά και με αυστηρά μέτρα τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου, στη Θεσσαλονίκη.

Είκοσι άτομα βούτηξαν από δύο πλεούμενα σκάφη για να πιάσουν τον Σταυρό. Να σημειωθεί ότι τα άτομα που έπεσαν στη θάλασσα για να πιάσουν τον Σταυρό συμμετείχαν στην τελετή έχοντας πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test.

Διαβάστε σχετικά Θεσσαλονίκη: O 19χρονος φοιτητής Σωτήρης Ευαγγέλου έπιασε τον Σταυρό

Ο κόσμος στάθηκε πίσω από τα κάγκελα για να παρακολουθήσει την τελετή, φορώντας μάσκες αλλά χωρίς να τηρούνται οι σχετικές αποστάσεις.

Στον Θερμαϊκό από νωρίς υπήρχαν σκάφη του λιμενικού, της πυροσβεστικής και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Διαβάστε επίσης Θεσσαλονίκη: Μειωμένη η προσέλευση στη Δοξολογία για τα Θεοφάνεια - Χωρίς έλεγχο η είσοδος

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ευχήθηκε η σημερινή μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας να αποτελέσει αφετηρία για καλύτερες και πιο φωτεινές μέρες για την πατρίδα μας τη Θεσσαλονίκη τη Μακεδονία και τη Θράκη. «Με εθνική αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια αντιμετωπίζουμε τις εξωτερικές προκλήσεις διασφαλίζουμε τα δίκαια και τα δικαιώματα μας στη γη και τις θάλασσες μας και συνεχίζουμε αταλάντευτα την πορεία που χαράξαμε για ανάταξη της οικονομίας και ανάταση της κοινωνίας μας», ανέφερε ο υφυπουργός ο οποίος και σημείωσε πως «τώρα χτίζουμε τις βάσεις για την Ελλάδα της επόμενης μέρας είμαστε αποφασισμένοι να πάμε πιο γρήγορα πιο μπροστά πιο ψηλά χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες καλή φώτιση σε όλες και όλους».

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, επεσήμανε και αυτός από την πλευρά του πως η σημερινή είναι μία μεγάλη μέρα για την ορθοδοξία και τον ελληνισμό. Παράλληλα, ευχήθηκε «χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας αλλά και για να οδηγήσουμε τη χώρα μας το ταχύτερο στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη. Χρόνια πολλά σε όλους τους Μακεδόνες, είμαι βέβαιος ότι με πίστη στις δυνάμεις μας θα τα καταφέρουμε χρόνια πολλά».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ευχήθηκε με τη σειρά του «καλή φώτιση σε όλους και όλες υπομονή στις δυσκολίες και επίμονη. Χρόνια πολλά σε όλους και όλες».

Επίσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, δήλωσε πως σήμερα είναι μία πολύ μεγάλη γιορτή, η γιορτή των θεοφανίων είναι στιγμή που το Άγιο πνεύμα εν είδει Περιστέρας κατεβαίνει και φωτίζει τις ψυχές μας αλλά και τα σπίτια μας. «Εμείς ευχόμαστε το Άγιο πνεύμα να φωτίσει την κυβέρνηση επιτέλους για να μην κάνεις τραγικά λάθη να φωτίσει και τον πρωθυπουργό και να μιλήσει στους υπουργούς του να μην βγαίνουν στην τηλεόραση και να πράττουν περισσότερα και το κυριότερο να μην υποδύονται τους γιατρούς όταν είναι πολιτικοι. Εύχομαι για τα χειρότερα που έρχονται σε θέματα οικονομίας να βοηθήσει ο Θεός και το Άγιο πνεύμα να φωτίσει του υπουργείου οικονομικών της χώρας να καταλάβουν, ότι ο ελληνικός λαός πεινάει δύσκολες στιγμές και πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι. Χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους».