Skip to main content

Με επίσχεση εργασίας απειλούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Πρέβεζας

«Εκτός ελέγχου» είναι η κατάσταση με την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, με τους εργαζομένους να απειλούν με «λουκέτο», αν δεν ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους μ
«Εκτός ελέγχου» είναι η κατάσταση με την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, με τους εργαζομένους να απειλούν με «λουκέτο», αν δεν ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους μέχρι το τέλος του μήνα, όπως δηλώνει στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Στρατής Βουγέλης.

Ο κ. Βουγέλης τονίζει πως το σημαντικότερο πρόβλημα παρουσιάζεται στο αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου, όπου δύο μόνο αναισθησιολόγοι καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες των χειρουργείων, των εξωτερικών ιατρείων, καθώς και των επειγόντων περιστατικών πραγματοποιώντας διπλοβάρδιες, ή ακόμα και τριπλοβάρδιες!

«Επείγουσα» χαρακτηρίζει ο κ. Βουγέλης τη στελέχωση του νοσοκομείου με δύο ακόμη αναισθησιολόγους, καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ έχει ζητηθεί η άμεση παρέμβαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί λύση μέχρι στιγμής.

Το δεύτερο μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Πρέβεζας είναι η έλλειψη μαιευτικού προσωπικού. «Στο μαιευτικό τμήμα συμβαίνει ένα παράδοξο», υπογραμμίζει ο Στρατής Βουγέλης, καθώς, όπως συμπληρώνει, «ενώ υπάρχει το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό, παρατηρείται έλλειψη μαιών, με αποτέλεσμα οι τέσσερις που υπάρχουν να καλύπτουν τις ανάγκες δουλεύοντας σε υπερωρίες, χωρίς ρεπό».

Το προσωπικό του νοσοκομείου έχει ετοιμάσει επιστολή, την οποία θα στείλει μέσα στις επόμενες ημέρες στην υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ, όπως τονίζει ο κ. Βουγέλης, «εάν μέσα στο Νοέμβριο δεν λυθούν τα δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, το νοσοκομείο πάει για κλείσιμο. Δεν έχουμε άλλη λύση και θα αναγκαστούμε να καταφύγουμε στην επίσχεση εργασίας».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην προκήρυξη που είχε εκδώσει προ ημερών το Υπουργείο Υγείας και αφορούσε στην πρόσληψη 1.700 νοσηλευτών δεν υπήρχε καμία θέση για το νοσοκομείο Πρέβεζας. «Απ΄ ό,τι φαίνεται τα κριτήρια για την πρόσληψη νοσηλευτών δεν αφορούν στις ανάγκες και τις ελλείψεις, καθώς σε ένα νοσοκομείο των Ιωαννίνων προσλήφθηκαν 45 νοσηλευτές, ενώ στο δικό μας νοσοκομείο που πέρα από την Πρέβεζα καλύπτει ανάγκες της Αιτωλοακαρνανίας και της Λευκάδας, εξυπηρετώντας πάνω από 100.000 ασθενείς δεν ήρθε κανένας», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων.


Αλέξανδρος Μητάκης