Skip to main content

Με επτά νέα μέλη η 5η Ολομέλεια της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στη Θεσσαλονίκη

Στην Ολομέλεια συζητήθηκαν τα κοινά projects για την ενίσχυση της δυναμικής της Πρωτοβουλίας και των ενεργειών για την περαιτέρω προβολή της ένωσης.

Την 5η Ολομέλεια στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με σκοπό τον απολογισμό του έργου της και τον προγραμματισμό των επερχόμενων συλλογικών δράσεων για την επίτευξη της αποστολής της. Τηρώντας την εκ περιτροπής επίσκεψη στην Έδρα των Μελών της, η Ολομέλεια πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 21-23 Σεπτεμβρίου 2018.

Με την ολοένα και αυξανόμενη ένταξη νέων μελών στην Πρωτοβουλία και τη σύμπραξή τους για την ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, η Ολομέλεια ξεκίνησε τις εργασίες της με την υποδοχή των νέων μελών-επιχειρήσεων που αριθμούν τις 46 μέχρι σήμερα και που τηρούν την ελληνικότητα στο τρίπτυχο της Έδρας, Παραγωγής και Ιδιοκτησίας τους.



Με βασικούς θεματικούς άξονες τον Δημόσιο Διάλογο, τις Συνέργειες των Μελών για την ανάπτυξη της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ εντός και εκτός συνόρων, συζητήθηκαν και τα κοινά projects για την ενίσχυση της δυναμικής της Πρωτοβουλίας, αλλά και των ενεργειών για περαιτέρω προβολή της ένωσης. Επιπλέον, στο σημαντικό στιγμιότυπο της ομιλίας του προσκεκλημένου Καθηγητή Φιλοσοφίας, κ. Θεοφάνη Τάση, με τίτλο «Αυθεντικότητα και επιχειρείν στην εικονιστική κοινωνία», συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην επιχειρηματικότητα παράλληλα με τις μεταβολές του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Ακολούθησε ανοιχτή εκδήλωση με παρουσίαση του οράματος και των δράσεων της Πρωτοβουλίας, καθώς επίσης και απονομή των πιστοποιήσεων σε 7 νέα Μέλη της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, κ. Γερακίνα Μπισμπινά, ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και Κολλεγίου Περρωτής, κ. Πάνος Κανέλλης, , ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ, κ. Αθανάσιος Σαββάκης, ο πρώτος Αντιπρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Παναγιώτης Χασάπης, καθώς και εκπρόσωποι των δύο ευγενικών χορηγών, Alpha Bank και Εθνικής Τράπεζας.



Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εταιρείες:

Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Φλώρινας Δινάκη, Brava, EZA, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, Captain’s, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Χαρτέλ, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Cretan Mill, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- Meat Company, Αφοί Χαΐτογλου, Tottis Pack, Regina, Draculi Coffee, Αποστακτήρια Καλλικούνη,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Οινοποιία Αφοί Γεωργιάδη, Πυρήνας, Biosolids