Skip to main content

Με φόρα από την Τούμπα ο Άρης νίκησε και τον Αστέρα Τρίπολης

Ακόμη μία νίκη πέτυχαν οι κιτρινόμαυροι στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης - Ο Γκάμα το γκολ για τον Άρη

Ο Άρης πήρε την τρίτη του συνεχόμενη νίκη και δεύτερη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα. Οι κιτρινόμαυροι μετά τη νίκη τους απέναντι στον ΠΑΟΚ την περασμένη αγωνιστική, αλλά και μετά το 3-1 κόντρα στον ΟΦΗ στο Κύπελλο Ελλάδας, επικράτησαν 1-0 του Αστέρα Τρίπολης για τη 12η αγωνιστική της Super League Interwetten. Ο Μπρούνο Γκάμα έδωσε τη λύση για τον Άρη σκοράροντας το νικητήριο γκολ στο 41ο λεπτό.

Ο Άρης έκανε βήμα προς την εξάδα, καθώς έφτασε στους 17 πόντους και είναι στο +1 από τον έβδομο ΠΑΣ που αύριο αντιμετωπίζει τη Λαμία. Οι Αρκάδες έμειναν στην 9η θέση με 13 πόντους.

Ο Άρης μπήκε με διάθεση να πιέσει και στο 7’  θα μπορούσε να προηγηθεί, ωστόσο ο Αντώνης Τσιφτσής σταμάτησε σε τετ α τετ τον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Λίγο μετά το ημίωρο, ο Αστέρας «απάντησε» στις ευκαιρίες, με την προβολή του Ρίτζις Κρέσπι να... γλύφει το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ντένις. Εν τέλει οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 41’, όταν έπειτα από προσπάθεια των Ντάνιελ Μαντσίνι και Φακούντο Μπερτόγλιο, η μπάλα έφτασε στον Γκάμα που την έστειλε στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Φεντερίκο Άλβαρες.  

Με το που ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, οι Αρκάδες σκόραραν με τον Άντριαν Ριέρα, ωστόσο έπειτα από τη χρήση του VAR, το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Κλασικές ευκαιρίες μπροστά στις δυο εστίες δεν υπήρχαν και είναι χαρακτηριστικό πως η μοναδική καλή στιγμή ήταν στο 87’ το δοκάρι στο φάουλ του Χουάν Ιτούρμπε που είχε περάσει αλλαγή λίγο νωρίτερα.  

Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τον Άρη να φτάνει στη νίκη και να κάνει... τριάδα επιτυχιών μετά από αυτές επί του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ. Από την άλλη, οι Αρκάδες επέστρεψαν στα ανεπιτυχή αποτελέσματα έπειτα από το θρίαμβο επί του Ατρόμητου.  
 
Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)  

Κίτρινες: Τζέγκο - Καστάνιο, Ριέρα, Πίτσου.  

Οι συνθέσεις:   

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν (26’ Σάκιτς), Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Τζέγκο, Σάσα, Μαντσίνι (70’ Ιτούρμπε), Γκάμα (69’ Ματέο Γκαρσία), Μπερτόγλιο (85’ Ματίγια), Καμαρά (86’ Μάνος).   

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Άλβαρες, Καστάνιο, Πίτσου, Καρμόνα (78’ Ρουμπέν Γκαρσία), Μουνάφο (67’ Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Ριέρα, Κρέσπι (86’ Κανελλόπουλος), Σονί (86’ Μπενίτο), Μπαράλες (67’ Αλί Μπαμπά).