Skip to main content

Με φόρμα εντοπισμού όσοι ταξιδεύουν στο Βέλγιο από την 1η Αυγούστου

Η εν λόγω φόρμα πρέπει να συμπληρωθεί δύο ημέρες πριν από την άφιξη στο Βέλγιο, ενώ δεν αφορά όσους μείνουν λιγότερο από 48 ώρες.

Από την 1η Αυγούστου, όποιος εισέρχεται στο Βέλγιο μετά από ταξίδι στο εξωτερικό ή επιθυμεί να μείνει στη χώρα πάνω από δύο ημέρες υποχρεούται να έχει συμπληρώσει φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF), σύμφωνα με ανακοίνωση του Βελγικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η εν λόγω φόρμα πρέπει να συμπληρωθεί δύο ημέρες πριν από την άφιξη στο Βέλγιο, ενώ δεν αφορά όσους μείνουν λιγότερο από 48 ώρες ή επιστρέφουν μετά από παραμονή στο εξωτερικό που διήρκησε λιγότερο από 48 ώρες.

Μετά τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων, οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν κωδικό επιβεβαίωσης. Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι μπορεί να μην επιτραπεί να ταξιδέψει σε όποιον δεν το έχει συμπληρώσει, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αίτηση στην ιστοσελίδα του Βελγικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι αρχές της χώρας προχωρούν σε αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού μετά την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μέσος όρος των θετικών περιπτώσεων που καταγράφονται ημερησίως ξεπερνούν τις 300.