Skip to main content

Με Γκάμα οδηγό, σπουδαίο διπλό ψυχολογίας για τον Άρη (vid)

Με τον Mπρούνο Γκάμα να σκοράρει για ακόμη ένα παιχνίδι ο Άρης πέτυχε σπουδαίο διπλό με 0-1 απέναντι στον Βόλο στο Πανθεσσαλικό.

Ο Άρης μετά τον αποκλεισμό-σοκ από την Κόλος Κοβαλίβκα για το Europa League, μάζεψε τα... κομμάτια του και κατάφερε να πετύχει σπουδαίο διπλό με τον Μπρούνο Γκάμα να σκοράρει στο Πανθεσσαλικό απέναντι στον Βόλο και να κερδίζει με 0-1, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League 1 Interwetten.

Ο υπηρεσιακός προπονητής των κιτρινόμαυρων, Τόλης Τερζής, παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Χούλιαν Κουέστα ήταν στο τέρμα , στα δεξιά ο Σάκιτς, αριστερά ο Γκάνεα και στα στόπερ οι Ντάτκοβιτς-Ρόουζ. Στα χαφ, οι Σάσα-Τζέγκο, αριστερά στην επίθεση ο Φετφατζίδης, δεξιά ο Μπερτόγλιο και πίσω από τον Λόπεθ, ο Γκάμα.

Διαβάστε περισσότερα: Με Μάντζιο και Χωριανόπουλο στο Πανθεσσαλικό

O Λόπεθ επέλεξε για την ομάδα της Μαγνησίας σε διάταξη 4-3-3, τον Γκαραβέλη στο τέρμα, στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Φεράρι, στο δεξί ο Τέκιο, στο κέντρο της άμυνας οι Σάντσες και Κολόμπο, στη μεσαία γραμμή οι Ριένστρα, Τσοκάνης και Μπαριέντος, στα άκρα οι Περέα και Μαρτίνες και στην κορυφή ήταν μόνος του ο Δουβίκας.

Η αρχή του αγώνα δεν επιφύλασσε κάποια... έκπληξη. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν δειλά να δημιουργήσουν παιχνίδι, με τον Βόλο όμως να είναι αυτός που είχε την ελαφριά πρωτοβουλία. Στο 9΄ χάθηκε και μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα της Μαγνησίας, με τον  Περέα να σουτάρει και τον Κουέστα να αποκρούει εντυπωσιακά, όμως υποδείχθηκε ως οφσάιντ.

Στη συνέχεια ο Άρης βγήκε μπροστά και κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπρούνο Γκάμα. Ο Μπαριέντος τον ανέτρεψε και ο Πορτογάλος ανέλαβε και την εκτέλεση και έγραψε το 0-1 στο 16΄.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι κιτρινόμαυροι ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ και να έχουν τον «αέρα» των δύο τερμάτων, χάνοντας και δύο σημαντικές ευκαιρίες, στο 43΄ με το πλασέ του Σάσα να καταλήγει κόρνερ και στο 44΄, μετά από κόρνερ του Μπερτόγλιο και προβολή του Ντάτκοβιτς, ο Γκαραβέλης έδιωξε στη γραμμή.

Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή για την ομάδα του Βόλου, με τον Μπερτόλο να μπαίνει στη θέση του Μπαριέντος, με τους παίχτες του Λόπεθ να μπαίνουν πιο δυνατά, προσπαθώντας να ισοφαρίσουν.

Στο 63΄ έγινε διπλή αλλαγή για τον Άρη, Ο Μαντσίνι στη θέση του Λόπεθ και ο Μάνος στη θέση του Φετφατζίδη, χωρίς μέχρι εκείνο το σημείο να έχει υπάρξει κάποια ιδιαίτερη στιγμή για τις δύο ομάδες.

Στο 75’ έγινε και η τρίτη αλλαγή από πλευράς Άρη με τον Χαβιέ Ματίγια να παίρνει την θέση του Φακούντο Μπερτόγλιο.

Ο Ματίγια με την είσοδο του ήταν αυτός που προσπάθησε μετά από ώρα να απειλήσει από τα δεξιά, με το σουτ του όμως στο 82΄ να καταλήγει με ευκολία στην αγκαλιά του Γκαραβέλη.

Στο 86’ οι αλλαγές για τον Άρη έκλεισαν με τον Μπαγκαλιάνη να παίρνει την θέση του Σάκιτς και τον Γκάμα να δίνει την θέση του στον Χατζηπιρπιρίδη.

Διαβάστε περισσότερα: Super League: Μόνος πρώτος ο Άρης- Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Η καλύτερη φάση για τον Βόλο στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 88’ με την κεφαλιά του Γέντρισεκ στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Κουέστα, ενώ στο 90′ ο Βόλος σκόραρε όμως η μπάλα όπως φάνηκε πως στην φάση της σέντρας βγήκε ολόκληρη. Το γκολ μετά από έλεγχο στο VAR, ακυρώθηκε σωστά και χωρίς να αλλάξει κάτι, τελείωσε ο αγώνας.

O Σάκιτς χτύπησε στο χέρι στην περιοχή του καρπού κατά τη διάρκεια του αγώνα και αύριο (21/9) θα κάνει ακτινογραφία για να φανεί το μέγεθος του τραυματισμού.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Τ. Τερζής): Κουέστα, Σάκιτς (87′ Μπαγκαλιάνης), Γκάνεα, Ντάτκοβιτς, Ροζ, Σάσα, Τζέγκο, Φετφατζίδης (63΄Μάνος), Μπρούνο Γκάμα (87΄Χατζηπιρπιρίδης), Μπερτόγλιο (76΄Ματίγια), Λόπεθ (63΄Μαντσίνι)

Στον πάγκο: Μπουσέ, Δεληζήσης, Μαντσίνι, Μάνος, Ματίγια, Σενγκιέργκης, Χατζηπιρπιρίδης, Αντέμ, Μπαγκαλιάνης

Βόλος (Α. Λόπεθ): Γκαραβέλης, Τέκιο, Κολόμπο, Σάντσες, Φερράρι, Ριένστρα (79΄Γέντρισεκ), Τσοκάνης, Περέα (85΄Γκουαροτσένα), Μπαριέντος (46΄Μπάρτολο), Μαρτίνες, Δουβίκας

Στον πάγκο: Κλέιμαν, Ντεντάκης, Κρητικός, Γκουαροτσένα, Μήτογλου, Γέντρισεκ, Κιάκος, Δημόπουλος, Μπαρτόλο

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής) – Βασίλης Μωΰσιάδης (Γρεβενών)

Τέταρτος: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενών)

VAR: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) – AVAR: Χρήστος Τζιώτζιος (Θράκης)