Skip to main content

Με ηλεκτροκίνητα-πετρελαιοκίνητα εξοπλίζεται η Μητροπολιτική Ενότητα

Η Μητροπολιτική Επιτροπή ενέκρινε σήμερα την υποβολή πρότασης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας για την προμήθειά τους.

Ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας θα προμηθευτεί η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης. Η Μητροπολιτική Επιτροπή ενέκρινε σήμερα την υποβολή πρότασης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας για την προμήθεια πέντε διθέσιων και έξι πενταθέσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τριών σταθμών φόρτισης, δύο πετρελαιοκίνητων βαν, 15 θέσεων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και 11 πετρελαιοκίνητων πενταθέσιων αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 550.000 ευρώ.  

Στο μεταξύ, μέσω της ίδιας πρόσκλησης για χρηματοδότηση, δίνεται η δυνατότητα υποβολής αντίστοιχων προτάσεων και στους οκτώ δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της "στρατηγικής βιώσιμης αστικής ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης" (Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Δέλτα, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού - Ευόσμου, Νεάπολης - Συκεών, Παύλου Μελά, Πυλαίας - Χορτιάτη).

Σημειώνεται ότι η κ. Πατουλίδου έχει εκφράσει την εκτίμηση ότι εντός του 2019 η Περιφέρεια θα αποκτήσει τον πρώτο αυτοδιοικητικό ηλεκτροκίνητο στόλο οχημάτων στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τους οκτώ δήμους.

Αφού ολοκληρωθεί η κατάθεση των προτάσεων και εγκριθεί η χρηματοδότηση, οι φορείς της αυτοδιοίκησης θα πρέπει να προχωρήσουν σε διαγωνισμούς. Υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας επισημαίνουν ότι η ετοιμότητα κάθε δήμου θα επηρεάσει το χρόνο προμήθειας των οχημάτων.

φωτογραφία αρχείου