Skip to main content

Αρναούτογλου: Πυκνές χιονοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη και όλη την Κεντρική Μακεδονία

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου, η Θεσσαλονίκη θα δει... «άσπρη μέρα» από το πρωινό του Σαββάτου.

Με λιακάδα θα ξυπνήσει αύριο η Θεσσαλονίκη, ενώ πρόσκαιρες χιονόπτωσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες σε αρκετά ορεινά της Βόρειας Ελλάδας, με τη μερίδα του λέοντος να φέρει η δυτική Μακεδονία.

Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται αύριο Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα με ενδεχόμενη εκδήλωση τοπικών βροχών.

Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 3 έως -3 το πρωί της Παρασκευής σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου, τα βροχοσύννεφα της υπόλοιπης χώρας θα κινηθούν από το μεσημέρι της Παρασκευής προς τα βόρεια και τα μεσάνυχτα θα βρίσκονται στην Κεντρική Μακεδονία.

Στη δυτική Μακεδονία χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και πάλι από τη νύχτα της Παρασκευής, ενώ ασθενείς βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα πεδινά της Κεντρικής Μακεδονίας που θα πυκνώσουν πριν το ξημέρωμα του Σαββάτου.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι αρκετά πυκνές μέσα στη νύχτα προς το ξημέρωμα του Σαββάτου και θα πυκνώνουν προς το ξημέρωμα του Σαββάτου και στην Κεντρική Μακεδονία.

Σταδιακή περαιτέρω πτώση θα καταγράψει η θερμοκρασία όσο θα βραδιάζει, με συνέπεια να αναμένονται χιονοπτώσεις.

Πότε θα χιονίσει στη Θεσσαλονίκη

Τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένονται τοπικές βροχές και χιονόνερο στα παραθαλάσσια της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και χιονοπτώσεις σε υψόμετρο άνω των 300 μέτρων πρόσκαιρου χαρακτήρα. Στα ορεινά της περιοχής οι χιονοπτώσεις θα είναι ίσως πιο πυκνές.

Στη Θεσσαλονίκη και στα πεδινά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, αν το γυρίσει πρόσκαιρα σε χιόνι θα είναι για πολύ λίγο γιατί γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί μέσα στη νύχτα συνοδεία δυνατού παγερού Βαρδάρη που θα φτάσει και τα 7 με 8 μποφόρ.

Το πρωί Παρασκευής αναμένεται ηλιοφάνεια με δυνατό Βαρδάρη και λίγα σύννεφα προς το απόγευμα, που θα πυκνώσουν από αργά το βράδυ.

Τα σύννεφα θα αρχίσουν να δίνουν χιονοπτώσεις κατά βάση ασθενείς μέχρι και τα μεταμεσονύχτια, ενώ δεν αποκλείονται χιονοπτώσεις γύρω από τη Θεσσαλονίκη.

Τα χιόνια θα γίνουν ισχυρότερα και θα πυκνώσουν σε όλη την Κεντρική Μακεδονία ήδη από το πρωινό του Σαββάτου, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Θεσσαλονίκης. Καθόλη τη διάρκεια του Σαββάτου αναμένονται περισσότερες χιονοπτώσεις στην Κεντρική Μακεδονία. Τα φαινόμενα αναμένεται να βελτιωθούν στα ηπειρωτικά από την Κυριακή.