Skip to main content

Με ΗΠΑ, Γαλλία, Ιράν η Εθνική Μπάσκετ εφόσον προκριθεί στους Ολυμπιακούς

Το Προολυμπιακό τουρνουά θα διεξαχθεί στις 29 Ιουνίου με 4 Ιουλίου 2021 ενώ αναμένεται να δούμε εάν θα συμμετάσχουν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο.

Τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Ιράν θα αντιμετωπίσει η Εθνική Ελλάδας στο μπάσκετ, εάν και εφόσον προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το Προολυμπιακό τουρνουά θα διεξαχθεί στις 29 Ιουνίου με 4 Ιουλίου 2021 ενώ αναμένεται να δούμε εάν θα συμμετάσχουν οι Γιάννης, Θανάσης και Κώστας Αντετοκούνμπο, αφού η σεζόν στο ΝΒΑ ολοκληρώνεται στις 22 Ιουλίου.

Οι ομάδες οι οποίες έχουν προκριθεί, είναι: ΗΠΑ, Αργεντινή, Νιγηρία, Γαλλία, Ισπανία, Ιράν, Ιαπωνία και Αυστραλία. Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις θα προκύψουν από τους νικητές στα τέσσερα τουρνουά σε Βικτόρια, Σπλιτ, Κάουνας και Βελιγράδι.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να αντιμετωπίσει στον πρώτο όμιλο του Προολυμπιακού Τουρνουά της Βικτόρια, τον Καναδά και την Κίνα, ενώ στον δεύτερο όμιλο συμμετέχουν η Τσεχία, η Τουρκία και η Ουρουγουάη.

Δείτε τα Γκρουπ:

Α' ΓΚΡΟΥΠ

ΗΠΑ

Γαλλία

Νικητής στο Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά

Ιράν

Β' ΓΚΡΟΥΠ

Αυστραλία

Νικητής στο Προολυμπιακό τουρνουά στο Βελιγραδίου

Νικητής τουρνουά Σπλιτ

Νιγηρία

Γ' ΓΚΡΟΥΠ

Ισπανία

Αργεντινή

Νικητής στο Προολυμπιακό τουρνουά της Λιθουανίας

Ιαπωνία

Το σύστημα διεξαγωγής

Η FIBA όπως έχει γνωστοποιήσει, το σύστημα διεξαγωγής του του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να είναι διαφορετικό, καθώς οι δώδεκα (12) στο σύνολο ομάδες που θα βρίσκονται στο Τόκιο θα σχηματίσουν τρεις ομίλους των τεσσάρων, με τους δύο πρώτους και τους δύο καλύτερους τρίτους να εξασφαλίζουν την πρόκριση στα προημιτελικά. Μάλιστα οι ομάδες που θα τα καταφέρουν να φτάσουν μέχρι τα μετάλλια θα δώσουν έξι αγώνες, αντί για οκτώ.