Skip to main content

Με καρτελάκια και ραντεβού στα γυμναστήρια - Τα παράπονα για ΕΟΔΥ

Υπό νέες συνθήκες λειτουργούν από σήμερα τα γυμναστήρια σε όλη τη χώρα τα οποία υποδέχονται τους πελάτες τους μετά από τρεις μήνες που ήταν κλειστά.

Με αρκετούς κανόνες και περιορισμούς άνοιξαν ξανά μετά από τρεις μήνες τα γυμναστήρια σε όλη την Ελλάδα που υποδέχονται ξανά τους πελάτες τους. 

«Είναι σαν να ανοίγουμε από την αρχή», τόνισε ο Κοσμάς Αδαμίδης, διευθυντής στο Gymansium Τσιμισκή, εξηγώντας ότι οι συνθήκες είναι τελείως καινούργιες και ένας μεγάλος αριθμός μελών πρέπει να ενημερωθεί για τον νέο αυτό τρόπο λειτουργίας.

Όπως αναφέρει ο κ. Αδαμίδης, οι πελάτες πλέον έρχονται μόνο με ραντεβού το οποίο κλείνουν μέσω μιας εφαρμογής ενώ ο μέγιστος χρόνος εκγύμνασης τους είναι η μία ώρα. Προσθέτει επίσης ότι μετά από πρωτοβουλία του γυμναστηρίου αποφεύγεται να πραγματοποιούνται τα ομαδικά τμήματα και γίνονται private groups 10 ατόμων σε 150 τμ.

Στην ίδια λογική στο γυμναστήριο υπάρχουν σημάνσεις ώστε να κρατιούνται κενά κάποια όργανα γυμναστικής ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ενώ σε πολλά σημεία υπάρχει αντισηπτικό

Ενημέρωση την «τελευταία στιγμή»

Το παράπονο του ίδιου αλλά και άλλων ιδιοκτητών είναι ότι ενημερώθηκαν κυριολεκτικά τελευταία στιγμή για κάποιους από τους κανόνες που έπρεπε να εφαρμόσουν και οι οποίοι ήταν σημαντικοί, όπως παραδείγματος χάρη το ότι ένα άτομο αναλογεί για κάθε 10 τμ.

«Οι κανονισμοί ήρθαν τελευταία στιγμή. Μέχρι και μία-δύο ημέρες πριν ξεκινήσουμε μας έρχονταν καινούργια πράγματα από τον ΕΟΔΥ και οι κανονισμοί δεν ήταν τελείως σαφείς, οπότε κάναμε ό,τι πιο ασφαλές», αναφέρει η γυμνάστρια Χάιδω Πατερέκα, συμπληρώνοντας ότι κάποιοι πελάτες ζορίζονται με τα νέα μέτρα, όπως το ότι πρέπει να φορούν γάντια. Το συγκεκριμένο γυμναστήριο εφαρμόζει το σύστημα «σούπερ μάρκετ», δηλαδή δίνει καρτελάκια στους πελάτες ώστε να μην ξεπεράσουν το όριο ατόμων που μπορούν να βρίσκονται μέσα.

Ικανοποιητική προσέλευση

Η πρώτη ημέρα πάντως όπου η προσέλευση στα γυμναστήρια ήταν ικανοποιητική δείχνει πως οι πελάτες είναι έτοιμοι να συνηθίσουν τους νέους κανονισμούς προκειμένου να επιστρέψουν στους αγαπημένους τους χώρους εκγύμνασης.

«Νιώθω υπέροχα που επιστρέφω. Μου έλειψε αυτό το αίσθημα ευεξίας», αναφέρει η Κατερίνα, που πρώτη ημέρα επιστρέφει στο γυμναστήριο της συμπληρώνοντας ότι με καλή θέληση θα συνηθίσει τους κανόνες.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τους κανόνες λειτουργίας των γυμναστηρίων.