Skip to main content

Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος δεν παρέστη λόγω υγείας στη λιτανεία, υποδέχθηκε τον Επιτάφιο στο προαύλιο του Ναού.

Με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια εκατοντάδες πιστοί συμμετείχαν το βράδυ της Μ. Παρασκευής στην περιφορά του Επιταφίου του Μητροπολιτικού Ναού Γρηγορίου Παλαμά.  

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος δεν παρέστη λόγω υγείας στη λιτανεία, υποδέχθηκε τον Επιτάφιο στο προαύλιο του Ναού και ευχήθηκε ο Θεός να χαρίσει «σε όλο τον κόσμο και σε όλους όσους βρίσκονται εις την πατρίδα μας από άλλες χώρες» υγεία, αγάπη, κατανόηση, πρόοδο, φιλία και ενότητα.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, συνοδεία της συντρόφου του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι, Σπύρος Βούγιας, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Παναγιώτης Ψωμιάδης και Γιώργος Ορφανός.

Σημειώνεται πως φέτος δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των επιταφίων της Μητρόπολης και του Ναού της Αγίας Σοφίας στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας, όπως συμβαίνει παραδοσιακά.