Skip to main content

Πορεία μαθητών από το ΕΠΑΛ Ευόσμου - Κινούνται προς το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Κάποιοι μαθητές αποσπάστηκαν από την πορεία και κατευθύνθηκαν προς το ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων, ενώ ορισμένοι κατευθύνθηκαν προς το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Πορεία πραγματοποιούν μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου το οποίο τελεί υπό κατάληψη, σε ένα σκηνικό που μυρίζει μπαρούτι, με οδοφράγματα, φωτιές και ρίψεις αντικειμένων.

Οι μαθητές, η πλειονότητα των οποίων έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, ξεκίνησαν την πορεία τους από την περιοχή γύρω από το σχολείο και συνέχισαν στην οδό Μαρτίου. Λίγο μετά τις 11, κάποιοι μαθητές αποσπάστηκαν από την πορεία και κατευθύνθηκαν προς το ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων, ενώ ορισμένοι κατευθύνθηκαν προς το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Από το πρωί έκρυθμη είναι η κατάσταση έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, καθώς μαθητές -ενδεχομένως και εξωσχολικοί- προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από το σχολείο, το οποίο τελεί υπό κατάληψη.

Οι μαθητές είχαν στήσει οδοφράγματα με κάδους, ενώ αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει τον δρόμο σε μεγάλη απόσταση από τους συγκεντρωμένους και δεν επέτρεπαν τη διέλευση οχημάτων.