Skip to main content

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι εκπαιδευτικοί

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία στις 25 Οκτωβρίου, με κυρίαρχο αίτημα αξιοπρεπείς αποδοχές εξετάζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, έπειτα από πρόταση του προεδρείου της.
Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία στις 25 Οκτωβρίου, με κυρίαρχο αίτημα αξιοπρεπείς αποδοχές εξετάζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), έπειτα από πρόταση του προεδρείου της.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην εκπαίδευση, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία, με κύριο ζήτημα το μισθολογικό αποτελούν και το αντικείμενο της συνεδρίασης που πραγματοποιούν σήμερα οι εκπρόσωποι των Διδασκαλικών Συλλόγων της χώρας.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δ. Μπράτης, οι εκπαιδευτικοί στη χώρα μας είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι με μισθούς από 1000-1400 ευρώ. Πρόσθεσε δε ότι πέρυσι περικόπηκαν 100 ευρώ μηνιαίως όσα ήταν και αυτά που κέρδισαν, μετά την πολυήμερη απεργία του 2006.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κυβέρνηση πρέπει να πάρει το μήνυμα ότι οι εκπαιδευτικοί όχι μόνο δεν θα επιτρέψουν καμιά περικοπή στις αποδοχές τους, αλλά θα αγωνιστούν και θα διεκδικήσουν ένα πραγματικό ενιαίο μισθολόγιο, που θα ξεκινά με 1400 ευρώ καθαρά στο νεοδιόριστο εκπαιδευτικό».

Οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στο τέλος της συνεδρίασης αργά το βράδυ.