Skip to main content

Με κορωνοϊό όλες οι μοναχές σε μοναστήρι στη Λαμία - Η μία 103 ετών

Η μία από τις μοναχές είναι ηλικίας 103 ετών, ενώ άλλες τέσσερις φέρεται να έχουν σοβαρά συμπτώματα πέρα από τον υψηλό πυρετό.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μοναστήρι Γοργοεπηκόου κοντά στον Γοργοπόταμο, όπου όλες οι μοναχές έχουν νοσήσει με κορωνοϊό.

Από την προηγούμενη εβδομάδα νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Λαμίας η Ηγουμένη της Μονής με υψηλό πυρετό. Με αφορμή εκείνη επιβεβαιώθηκε ότι και οι υπόλοιπες μοναχές, 20 στον αριθμό, έχουν νοσήσει.

Η μία από τις μοναχές είναι ηλικίας 103 ετών, ενώ άλλες τέσσερις φέρεται να έχουν σοβαρά συμπτώματα πέρα από τον υψηλό πυρετό και αναμένεται, αν χρειαστεί, να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Λαμίας.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί εκτός από τον dήμο, η Πολιτική Προστασία που όρισε και την 14ημερη καραντίνα, αλλά και η Περιφέρεια.

Για το θέμα μίλησε στο MEGA ο αντιδήμαρχος Λαμίας, Παναγιώτης Στασινός, σημειώνοντας ότι το θέμα είναι «ελεγχόμενο. Προσπαθούμε να περιορίσουμε τη διασπορά και να καταλάβουμε τι έχει γίνει».

Ο κ. Στασινός επισήμανε ότι «μετά από 8 μέρες που είχε νοσήσει η Ηγουμένη, η οποία νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, όλες οι μοναχές εμφάνισαν υψηλό πυρετό με ήπια αναπνευστικά προβλήματα. Πρέπει να υπήρχαν επισκέπτες. Είναι το μοναστήρι του Γοργοεπηκόου, πάνω από το Γοργοπόταμο, 12 χλμ μακριά από τη Λαμία. Πολλές στενές επαφές δε δηλώνονται, με αποτέλεσμα να βλέπουμε κρούσματα συνεχώς».