Skip to main content

Ανεξάρτητος και επίσημα ο Κουράκης - Κριτική στον Μπουτάρη

Ο Ανδρέας Κουράκης αναγνώρισε ότι η «Πρωτοβουλία» έκανε πολλά σημαντικά πράγματα, αλλά, όπως είπε, έκανε και σημαντικά λάθη.

Με κριτική στον Γιάννη Μπουτάρη και στις ενέργειες της διοίκησής του ανακοίνωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο Ανδρέας Κουράκης την αποχώρησή του από την παράταξη «Πρωτοβουλία» και την ανεξαρτητοποίησή του.

Στην ανακοίνωσή του σημείωσε ότι δεν είναι ιδιαίτερα ευτυχής μετά από 14 χρόνια να βρίσκεται σε αυτή τη δυσάρεστη θέση». «Θεωρώ όμως ότι είναι το τέλος εποχής για την «Πρωτοβουλία», μετά και την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη», υπογράμμισε.

Ο κ. Κουράκης αναγνώρισε ότι η «Πρωτοβουλία» έκανε πολλά σημαντικά πράγματα, αλλά, όπως είπε, έκανε και σημαντικά λάθη. Μίλησε μάλιστα για παραλείψεις από την πλευρά του δημάρχου, τις οποίες και ο ίδιος παραδέχθηκε.

«Δεν είναι μόνο το λάθος που έκανε για το Μακεδονικό. Η "Πρωτοβουλία" δεν τα πήγε καλά στα θέματα της καθημερινότητας, όπως η Καθαριότητα, ο δημόσιος χώρος, το κυκλοφοριακό», τόνισε ο κ. Κουράκης.

Ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος κατηγόρησε τον κ. Μπουτάρη ότι «δεν τα πήγε καλά στην ομαλή διαδοχή». «Ο δήμαρχος δήλωσε ότι είχε πάρει την απόφαση 2 χρόνια πριν. Αν είναι έτσι θα έπρεπε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες από πιο πριν και όχι τώρα να τρέχουν να συγκροτήσουν τη νέα Πρωτοβουλία», ανέφερε.  

Σχολιάζοντας τους υποψήφιους που δηλώνουν παρόντες στη μάχη για τον δήμο έκανε λόγο για κατακερματισμό, ο οποίος δεν βοηθάει. «Απαιτείται σύγκλιση των δυνάμεων που στήριξαν και την Πρωτοβουλία», σημείωσε.

Ο κ. Κουράκης εξέφρασε την ελπίδα «οι δρόμοι που ανοίχτηκαν να διευρυνθούν και να μην κοπεί αυτή η πορεία για την πόλη».