Skip to main content

Με Κυρίτση, Κόλινς συνεχίζει η Ένωση Καβάλας

Ενισχύεται εκεί που «πονάει» η Ένωση Καβάλας με τις προσθήκες των Ντε Χουάν Κόλινς και Αλέξη Κυρίτση.
Ενισχύεται εκεί που «πονάει» η Ένωση Καβάλας με τις προσθήκες των Ντε Χουάν Κόλινς και Αλέξη Κυρίτση.  Ο Έλληνας 27χρονος γκαρντ (1.98μ) υπέγραψε χθες το συμβόλαιό του με την καβαλιώτικη ΚΑΕ και θα προστεθεί στους περιφερειακούς της ομάδας με όπλο την εμπειρία του σε υψηλό επίπεδο (προϊστορία σε Άρη, Μαρούσι, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ).

 Ο Αμερικανός πλέι μέικερ, με εμπειρία Ευρωλίγκας σε Γερμανία, Λιθουανία, Ιταλία, θα δώσει άλλον αέρα στην Ένωση στον οργανωτικό τομέα, στη θέση «1».  Μάλιστα, οι δύο νεοαποκτηθέντες παίκτες είχαν συνυπάρξει στον Άρη, στην περίοδο 2004-05.

Με την έλευση του Κόλινς αναγκαστικά (λόγω κανονισμού) ο Κώστας Πιλαφίδης θα «θυσιάσει» έναν εκ των άλλων δύο Αμερικανών της Ένωσης (Ουέιντ και Σιλντς), παρότι δεν υπάρχει κανένα παράπονο από τους δύο παίκτες και την έως σήμερα προσφορά τους στην ομάδα. 

Κρίθηκε όμως απαραίτητο να αδειάσει μια θέση (πιθανότατα ο Ουέιντ θα είναι ο «άτυχος»), προκειμένου η ομάδα να ενισχυθεί στο σημείο που έχει μεγαλύτερη ανάγκη αυτήν τη στιγμή: στον «άσο».

Κατά τα άλλα, η Ένωση θα ταξιδέψει στην Αθήνα την Κυριακή για το παιχνίδι της Δευτέρας με την ΑΕΚ (5μμ – Novasports), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α1.  Στην αποστολή αναμένεται να μην συμπεριληφθεί ο αρχηγός Σάββας Ηλιάδης (που έχει μείνει πολύ πίσω λόγω τραυματισμού), αλλά θα πλαισιώσουν την ομάδα οι Κυρίτσης, Κόλινς –έστω κι αν έχουν να επιδείξουν ελάχιστες προπονήσεις με τους νέους συμπαίκτες τους.