Skip to main content

Με λαμπρότητα η λιτάνευση των εικόνων Αγ. Δημητρίου και Παναγίας(φωτο)

Με τη λιτάνευση των εικόνων και λειψάνων του Αγ. Δημητρίου, της εικόνας της «Παναγίας των Ελαιών» και τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου ξεκίνησαν οι εορτασμοί

Σε κλίμα κατάνυξης και με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου και των λειψάνων του, της εικόνας της «Παναγίας του Όρους των Ελαιών» και τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου.

Στη λιτάνευση συμμετείχε επίσημοι, μεταξύ αυτών η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης καθώς και πλήθος κόσμου.

Προηγήθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της παραμονής της γιορτής του Αγίου, την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Τις εικόνες και τα λείψανα μετέφεραν στρατιωτικά οχήματα, ενώ η πομπή, συνοδεία των εκπροσώπων του κλήρου, της μπάντας της Αστυνομίας και αγημάτων του στρατού ξηράς και του ναυτικού, ακολούθησε τη διαδρομή από την οδό Αγίου Δημητρίου, τις οδούς Βενιζέλου, Ολύμπου και Πελοποννήσου και κατέληξε και πάλι στον ναό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

Με τη λιτάνευση ξεκίνησαν οι εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη για τη γιορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο του «Όχι».