Πέμπτη 22 Απριλίου 2021
x

ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΤΕΛ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ 4 ΓΡΑΜΜΩΝ ΤΟΥ ΟΑΣΘ

Ο ΟΣΕΘ επισημαίνει πως από σήμερα 17 νέα σύγχρονα οχήματα της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. εντάσσονται στις τέσσερις γραμμές του ΟΑΣΘ.

Με 4 γραμμές αστικής συγκοινωνίας του ΟΑΣΘ, με περισσότερα δρομολόγια και χωρίς αύξηση κομίστρου ή άλλη περικοπή έργου ξεκινά από σήμερα η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. τα δρομολόγιά της.

Πρόκειται για τις γραμμές (80) «Θεσσαλονίκη – Μάλγαρα», (81) «Θεσσαλονίκη – Κουφάλια», (82) «Θεσσαλονίκη – Καλλιθέα» και (53) «Τοπική Γραμμή Σίνδου».

Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕΘ επισημαίνει πως 17 νέα σύγχρονα οχήματα της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. εντάσσονται στις γραμμές, ενώ αναμένονται άμεσα να δρομολογηθούν και τα οχήματα για τις αμέσως επόμενες γραμμές που θα ενσωματώσει η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τις γραμμές (51) «Σίνδος – Νέος Σιδ. Σταθμός» και (54) «Νέος Σιδ. Σταθμός – Ιωνία».

Θα υπολείπεται η λειτουργία 4 τελευταίων γραμμών του ΟΑΣΘ που θα αναλάβει η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και η γραμμή (9) «ΝΣΣ - Λαχαναγορά», που ανέλαβε η ΚΤΕΛ Κιλκίς.

Ο ΟΣΕΘ, ως εκπρόσωπος της Πολιτείας, συντονίζει, εποπτεύει και προγραμματίζει το συνολικό έργο της αστικής συγκοινωνίας, προκειμένου να απολαμβάνουν καλύτερες συγκοινωνίες οι λιγοστοί, προσωρινά, εξαιτίας των μέτρων κατά του συνωστισμού για πρόληψη και αποφυγή της μετάδοσης του COVID-19, επιβάτες των δρομολογίων των παρόχων συγκοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η επιβατική κίνηση της αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη, λόγω κορωνοϊού, εκτιμάται ότι συρρικνώθηκε σχεδόν κατά 85-90% το τελευταίο διάστημα και έφθασε να κινείται σε αριθμούς της τάξεως των 1,1-1,2 εκ. επιβατών σε μηνιαία βάση, με εκτιμώμενα έσοδα εισιτηρίων λιγότερα από 750.000€ τον μήνα, σημειώνει ο φορέας.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ