Skip to main content

Με λουκέτο απειλείται μεγάλος όμιλος στο χώρο της ένδυσης

Ο όμιλος με εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων λιανικής σε Ελλάδα, Βαλκάνια και Κύπρο και 1.600 εργαζόμενους βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση και μελετά είτε την προσφυγή στο άρθρο 99 είτε το οριστικό λ
Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις ελληνικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του εμπορίου και παρουσίαζαν μεγάλα ανοίγματα. Με τις στρόφιγγες των τραπεζών να έχουν κλείσει και την κατανάλωση να βρίσκεται σε πτωτική πορεία, πολλές εμπορικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο και ένα βήμα πριν το λουκέτο.

Θύμα της κρίσης αποτελεί ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους του χώρου της ένδυσης με έντονη παρουσία τόσο στη χονδρική όσο και στη λιανική πώληση με εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων σε Ελλάδα, Βαλκάνια και Κύπρο και περίπου 1.600 εργαζόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες σταμάτησαν να χρηματοδοτούν τον όμιλο, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα, με συνέπεια προ ολίγων ημερών να σφραγιστούν πολλές επιταγές. Η διοίκηση του ομίλου βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση και φέρεται να μελετά είτε την προσφυγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα είτε σε χειρότερη περίπτωση το οριστικό λουκέτο.

Οι εργαζόμενοι αλλά και οι συνεργάτες του ομίλου, που έχει την αποκλειστική αντιπροσώπευση γνωστών brands στην Ελλάδα αλλά και ένα ευρύ δίκτυο franchising, παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις, οι οποίες ωστόσο φαίνεται ότι είναι προδιαγεγραμμένες. Σε μια προσπάθεια να αναστρέψει την πορεία προς την πτώση, που είχε ξεκινήσει ήδη από το 2008, ο όμιλος είχε λάβει μέτρα για τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, είχε κλείσει καταστήματα, προχώρησε σε προσφορές και μεγάλες εκπτώσεις και έκανε κινήσεις για τη μείωση του δανεισμού της. Οι προσπάθειες της διοίκησης δεν ευδοκίμησαν, με συνέπεια οι τράπεζες να γυρίσουν την πλάτη στον άλλοτε κραταιό όμιλο δίνοντας τη χαριστική βολή.